Zal spouwmuurisolatie mijn huis warmer maken?

Voor een dubbele bakstenen (ook wel 'holtesteen' of 'baksteenholte' genoemd) muur is dit cijfer maximaal 63%. Hoe dan ook, uw huis wordt warmer in de winter en koeler in de zomer. Een warmer huis - meer dan een derde van de warmte die verloren gaat door een niet-geïsoleerd huis ontsnapt door de muren en tot een kwart door een niet-geïsoleerde loft. Door de muren te isoleren, blijft uw huis warm zonder dat u uw verwarming hoeft aan te zetten.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van spouwmuurisolatie (CWI) in uw huis. Volgens de Energy Saving Trust zijn niet-geïsoleerde muren goed voor bijna een derde van de warmte die verloren gaat uit een huis. Dat betekent dat het aanbrengen van spouwmuurisolatie een geweldige kans is om uw energierekening te verlagen en thuis energie te besparen. Het is ook een van de meest kosteneffectieve en langdurige upgrades die u kunt maken.

Als u al retrofit spouwmuurisolatie hebt laten monteren, kunt u overwegen uw huis te laten onderzoeken met een infraroodcamera. Ik heb het gevoel dat voor iedereen die ik de afgelopen jaren heb bezocht voor een ketelvervanging met externe isolatie, nogal wat nog nooit hun oude ketel had gebruikt, sommigen hadden geen idee waar het was, ik wed dat ze dat nu doen nadat ze ook geïsoleerd zijn. Het upgraden van uw spouwmuren met isolatie heeft een positieve invloed op uw EPC-classificatie en kan zelfs een niet-geïsoleerd huis met een hele band verhogen. Deze optie is niet zo alledaags en de Insulation Assurance Authority (IAA) dekt deze niet onder haar garantieregeling.

Huizen gebouwd vanaf 1990 hebben meestal al isolatie in de muren om de warmte binnen te houden, waardoor het huis niet alleen langer warmer blijft, het kan een groot verschil maken voor uw verwarmingskosten. U moet de buitenkant van het huis isoleren (externe „omslag”) of de binnenkant van de muren („droge voering”). Zo zou bijvoorbeeld puin of bestaand materiaal moeten worden schoongemaakt voordat nieuwe isolatie wordt aangebracht. Ik zou waarschijnlijk aanraden om een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren door iemand die weet dat het dingen zijn en niet iemand die je isolatie wil verkopen.

Ik ben het ermee eens dat spouwmuur verstandig kan zijn in de juiste huizen en als deze correct is geïnstalleerd, maar momenteel lijkt er geen echte regelgeving te zijn en installateurs lijken te doen wat ze willen waar ze willen zonder de nodige controles of voorbereidingswerk. Dit omvat het hebben van ongevulde buitenspouwmuren, een holte hebben van minimaal 50 mm breed, uw metselwerk of metselwerk in goede staat is, het huis minstens 20 jaar oud is en de muren niet worden blootgesteld aan slagregen. Retrofit spouwmuurisolatie is in wezen een isolatiemateriaal dat in de opening tussen de buitenste en binnenste metselwerklagen van uw buitenmuur wordt geïnjecteerd. Ik heb mijn gasverbruik de afgelopen vijf jaar gedownload in mijn zoektocht om te bewijzen dat de isolatie een besparende toevoeging aan de stof is, en heb enkele cijfers in mijn hoofd als feiten.

Bewoners van huizen met massieve muren klagen het meest waar het effect meer merkbaar is met het verlies van directe en omgevingswarmte, plus die in rijtjeshuizen met massieve muren. De originele isolatieplaten deden niets voor de tochtbestendigheid omdat mijn badpaneel vaak afblaast, dat doet het niet meer, wat suggereert dat het systeem voorheen niet te veel thermisch was. Dit is wat u moet weten over spouwmuurisolatie van de te gebruiken soorten, tips voor installatie en wie het levert. Gezondheid en veiligheid namen een duik omdat werknemers buiten de steiger moesten klimmen om naar het einde van de muur te renderen.