Wanneer is spouwmuurisolatie niet geschikt?

Het uitgangspunt is hetzelfde voor stalen frame-eigenschappen als houtskeletbouw. Ze zijn absoluut niet geschikt voor spouwmuurisolatie, maar het is geen houtrot dat optreedt, het is corrosie van het staal. Een woning met stalen frame die achteraf is uitgerust met CWI kan als structureel onveilig worden beschouwd, afhankelijk van de omvang van de corrosie, wat betekent dat u moeite kunt hebben om uw huis te verkopen, of u kunt moeite hebben om een hypotheek op het onroerend goed te krijgen - afhankelijk van het risico dat de landmeter van mening is dat het onroerend goed zich bevindt. Daarnaast is het gebrek aan luchtcirculatie niet alleen structureel schadelijk, maar kan het ook schadelijk zijn voor uw gezondheid.

In werkelijkheid, vooral als je ergens zo nat woont als wij, is dat misschien niet altijd mogelijk. Als het nat en winderig is, geeft de blootstelling aan regen de holte mogelijk niet de tijd om te drogen en daarom kan het vocht naar de binnenmuur en in uw huis worden overgebracht. Meestal kan minerale wol alleen worden geïnstalleerd in spouwwanden met een gelijkmatige breedte, in eigenschappen die voornamelijk uit baksteen zijn opgebouwd. Als u in een stenen huis woont of als uw holte gekarteld en ongelijk is, kunt u uw muur mogelijk nog steeds isoleren met spuitschuimisolatie (Technitherm).

Ik heb mijn gasverbruik de afgelopen vijf jaar gedownload in mijn zoektocht om te bewijzen dat de isolatie een besparende toevoeging aan de stof is, en heb enkele cijfers in mijn hoofd als feiten. Waar waterpenetratie optreedt, is dit meestal te wijten aan defecten in de constructie van het pand en niet aan de defecte of ongeschikte installatie van spouwmuurisolatie. De meest gebruikelijke manier om spouwwanden te isoleren is door regelmatig een reeks kleine gaatjes, elk ongeveer 25 mm breed (ongeveer de diameter van een stuk van tien pence) in de mortel te boren en het isolatiemateriaal in de holte te injecteren. Als u al spouwmuurisolatie heeft en u zich zorgen maakt dat er een probleem mee is, kunt u contact opnemen met CIGA om te controleren of uw garantie nog steeds van kracht is.

Recent (201) BBA-NHBC onderzoek toonde aan dat zelfs onder 'laboratoriumomstandigheden' voor het bouwen van een muur (verbazingwekkend met een raam) en het aanbrengen van minerale vezelisolatie in een 100mm brede holte dat zonder constructiefouten schadelijke hoeveelheden water binnen enkele dagen optraden. Hopelijk worden de isolatiemethoden verder verbeterd zodat er voor iedereen een oplossing beschikbaar is. Het vocht stroomt door uw spouwmuurisolatie, vooral als uw muur is geïsoleerd met losgeblazen of minerale vezelisolatie. Als u al retrofit spouwmuurisolatie hebt laten monteren, kunt u overwegen uw huis te laten onderzoeken met een infraroodcamera.

En als er zich problemen voordoen met de isolatie van de spouwmuur, hebt u een duidelijke manier van handelen om ze te laten verhelpen. Koude overbrugging is een zwakke plek in de continuïteit van de isolatie, die luchtvocht aantrekt en kan leiden tot problemen zoals zwarte schimmel, die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. U kunt een indicatie krijgen of uw huis al dan niet een holte heeft door naar het baksteenpatroon op de voorkant van uw buitenmuren te kijken. Als uw huis zich echter in een gebied met veel door de wind aangedreven regen bevindt of buitenmuren heeft beschadigd, moet u geen risico's nemen, zelfs als verschillende soorten isolatie betere resultaten kunnen opleveren.

Een cowboyinstallateur besteedt mogelijk niet de nodige zorg en aandacht om ervoor te zorgen dat de hele muur goed wordt behandeld.