Kan spouwmuurisolatie uw huis kouder maken?

Het isoleren van een spouwmuur helpt om een thermische barrière te creëren die de warmtestroom uit een kamer aanzienlijk vertraagt. Door de snelheid waarmee warmte uit de woning ontsnapt te vertragen, is er minder verwarming nodig om het huis op de gewenste temperatuur te houden. Een van de manieren waarop u problemen kunt ondervinden met spouwmuurisolatie, is dat uw huis vochtig kan worden door koude plekken. Wanneer spouwmuurisolatie slecht is geïnstalleerd, kunnen er gaten in de isolatie achterblijven, waardoor koude plekken ontstaan.

Dit is een grote oorzaak van problemen met spouwmuurisolatie. De isolatie in je spouwmuur warmt het huis op, wat in theorie geweldig is, maar op de plekken waar koude plekken zijn condenseert dit sneller vanwege de warmere lucht. Deze condensatie kan nergens weglopen, en dus ettert, hete lucht en koude lucht ontmoeten elkaar, wat betekent dat er steeds meer vocht wordt. Oudere huizen hebben misschien spouwmuren, maar geen isolatie, wat resulteert in een kouder pand en niet zo energiezuinig als het zou kunnen zijn.

Gelukkig kunnen bestaande spouwwanden worden gevuld met isolatie zonder dat ze opnieuw hoeven te worden opgebouwd. Er kunnen verschillende onderliggende oorzaken zijn van slechte isolatie in uw huis. In oudere huizen is er vaak geen spouwmuur, dus hete lucht gaat gemakkelijk verloren door massieve muren. Zelfs in moderne huizen kan isolatie gewoon ontbreken of kunnen vochtproblemen bredere isolatieproblemen en koude muren veroorzaken.

Spouwmuurisolatie kan echter problemen veroorzaken zoals koude plekken, binnendringen van regen, vocht en zelfs zwarte schimmel. Dus hoe komen deze problemen voor en hoe kunt u ze in uw huis vermijden? Als u al retrofit spouwmuurisolatie hebt laten monteren, kunt u overwegen uw huis te laten onderzoeken met een infraroodcamera. Omdat meubels vaak tegen een muur worden geduwd, loopt het risico als u een spouwwandstoring ervaart. Als u bijvoorbeeld de beste prestaties wilt in het dunste wandprofiel, kan hardschuim dat leveren - zij het tegen een iets hogere prijs.

We hebben hier heel weinig bewijs van gezien van honderden installateurs op duizenden huizen die zijn geïnstalleerd met spouwmuurisolatie. Je spouwmuren zullen vol zitten met stukjes mortel en vuil die onvermijdelijk zullen gaan bezinken en na verloop van tijd de openingen tussen de ballen vullen waar water doorheen moet stromen. Als u achteraf spouwmuurisolatie hebt, moet het water door de niet-absorberende isolatiekogels naar beneden lopen en naar beneden. Een professionele blik in de muur (zie punt) is misschien de enige manier om te bevestigen waar je mee werkt.

Dus wat zijn de meest voorkomende problemen die al dan niet kunnen optreden na achteraf gemonteerde spouwmuurisolatie? Veel mensen zeggen dat ze geen spouwmuurisolatie achteraf moeten aanbrengen, omdat dit problemen met spouwmuurisolatie veroorzaakt, zoals vocht de holte laten passeren en uw huis beschadigen. Ja en nee, ze hebben gelijk als ze zeggen dat het vullen van een holte een brug biedt waar vocht van de buitenkant van de muur naar binnen kan komen. Sommigen in de massieve muurterrassen vroegen alleen om isolatie op de achterste verhoging op het noorden, toen ze vertelden dat het niet mogelijk was onder de Green Deal, meldden ze zich af. Hopelijk worden de isolatiemethoden verder verbeterd zodat er voor iedereen een oplossing beschikbaar is.

Dit kan betekenen dat uw ketel hoger staat en warmte sneller uit uw natte muren wordt afgevoerd dan dat het uw huis verwarmt. Als u al problemen heeft met spouwmuurisolatie of advies wilt, kunt u de website voor spouwmuurisolatie bekijken.