Zal spouwmuurisolatie condensatie stoppen?

Een ander probleem dat kan optreden is wat bekend staat als interstitiële condensatie, dat is wanneer het binnenblad van de muur na isolatie veel warmer wordt (. Een ander probleem dat kan optreden, is wat bekend staat als interstitiële condensatie, dat is wanneer het binnenblad van de muur na isolatie (natuurlijk) veel warmer wordt en dit een domino-effect heeft door condensatie weg te duwen van de binnenwand. Waarschijnlijk wel, maar het hangt sterk af van de staat van uw buitenmuren. Dit type condensatie treedt op wanneer vocht zware lucht zich verspreidt in een dampdoorlatend materiaal zoals spouwmuurisolatie.

Als dit materiaal aan de ene kant warm is (de kant die het dichtst bij uw binnenmuren ligt) en koud aan de andere kant (de kant die het dichtst bij uw buitenmuur staat), zal de vochtdamp condenseren en zijn vloeibare toestand in het materiaal afzetten. Muurisolatie in natte spouw kan leiden tot vocht en schimmelgroei als deze niet wordt behandeld. spouwwanden zijn meestal geïsoleerd met behulp van geblazen vezels, waardoor condensaat langs de muur kan kietelen naar de vochtdichte koers. Dit haalt het weg van de muur.

Ten eerste ontstaat er condensatie wanneer vochtige lucht een koud oppervlak ontmoet en dat contact zorgt voor waterdruppels. Het gebruik van buitenmuurisolatie kan gevoelige oppervlakken verwarmen en het risico op condensvorming verminderen. Bovendien kan het kiezen van de juiste muurfolie het risico op condensatie en schimmelgroei verminderen. Door een luchtdicht membraan zoals een muurfolie te installeren, kan dit de prestaties van muurisolatie tot 20% verhogen.

In wezen zijn luchtdichte huizen dus energiezuiniger, maar voldoende mechanische ventilatie is vereist om vocht onder controle te houden. De relatief kleine toename van de warmtestroomregeling door de batt-isolatie wordt bereikt ten koste van een veel verhoogd condensatierisico. Dus de vulling in de muren begint het vocht over te brengen naar het binnenblad of de muur, waardoor vocht ontstaat. Heel eenvoudig, enige aandacht en zorg voor de buitenmuren zal voorkomen dat er water naar binnen komt en de schimmel zal verdwijnen.

Het is te zien dat milde temperaturen en droge binnenlucht weinig buitenisolatie vereisen om condensatie onder controle te houden, terwijl een museum dat op 50% wordt onderhouden in Fairbanks, Alaska of Yellowknife, Northwest Territories in wezen alle isolatie aan de buitenkant zou moeten hebben. spouwmuurisolatie kan uitstekende niveaus van thermische isolatie in uw huis brengen voor een betaalbare prijs. Het is altijd een goed idee om na te gaan of u in aanmerking komt voor een subsidie van de overheid voor spouwmuurisolatie, in dat geval ontvangt u voor aanvang van de werkzaamheden een gratis overzicht van uw muren, zodat u fouten kunt voorkomen. Als de holtes niet waren gevuld, zou de zwarte mal rond het raamkozijn en het plafond niet zijn verschenen.

U moet controleren of uw eigendom zich in een gebied met veel wind bevindt voordat u spouwmuurisolatie nastreeft, aangezien veel eigendommen in deze gebieden ernstige problemen hebben gehad met vochtproblemen als gevolg van de montage ervan. In veel situaties kan een hybride van externe isolerende omhulling en isolatie van noppenholtes worden overwogen. Als een landmeter die u hebt ingehuurd uw huis ten onrechte heeft aanbevolen voor spouwmuurisolatie, kan hij ook aansprakelijk zijn. Wanneer u dampdoorlatende folie en muurisolatie samen gebruikt, zorg er dan voor dat u een luchtruimte van ten minste 25 mm behoudt tussen de isolatiebatt en de reflecterende zijde van de dampfolie.

Lucht die bij koud weer door de wand van de behuizing naar buiten lekt, komt in contact met de achterkant van de omhulling in ingelijste muren. De grootste directe impact van het correct installeren van droge CWI is dat het de binnenwandtemperaturen boven de dauwpunttemperatuur verhoogt en daardoor het risico op condensatievocht op koude oppervlakken vermindert. Dus als er helemaal geen isolatie in de stoeterruimte is (waarbij de R-waarde van de binnenboord wordt teruggebracht tot die van de binnenafwerking en de lege stukruimte), biedt ongeveer R- bijna elk redelijk niveau van buitenisolatie R-waarde volledige bescherming tegen luchtlekkage, condensatie en diffusie bij koud weer. .