Waarom is spouwmuurisolatie beter dan lucht?

Door de opening tussen de wanden op te vullen met een materiaal met veel materiaal met kleinere luchtzakken erin, zoals schuim, maakt spouwmuurisolatie het veel moeilijker om warmte door uw muren te laten stromen. Deze zakken zijn efficiënter in het verminderen van de warmteoverdracht door convectie dan de grotere luchtholte. De belangrijkste reden voor het gebruik van een spouwwandsysteem ten opzichte van andere beschikbare systemen is dat het goede isolatiewaarden biedt. Dit komt door het feit dat het wandsysteem is opgedeeld in twee afzonderlijke delen met daartussen een luchtruim.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van spouwmuurisolatie (CWI) in uw huis. Volgens de Energy Saving Trust zijn niet-geïsoleerde muren goed voor bijna een derde van de warmte die verloren gaat uit een huis. Dat betekent dat het aanbrengen van spouwmuurisolatie een geweldige kans is om uw energierekening te verlagen en thuis energie te besparen. Het is ook een van de meest kosteneffectieve en langdurige upgrades die u kunt maken.

In principe is het gebruik van holtes vergelijkbaar met het gebruik van een isolatiemateriaal. Als er een luchtruimte overblijft tussen twee lagen die in een gebouw een muur of dak vormen, fungeert de lucht die tussen twee lagen wordt opgesloten als een slechte warmtegeleider als een barrière voor warmteoverdracht. Omdat spouwwanden weerbestendig moeten zijn, mogen luchtstenen niet worden gebruikt in een spouwwandsysteem. Laat deze eerst repareren voordat u de isolatie upgradet - sommige CWI-installateurs zullen dit werk voor u doen.

De opening tussen de lagen is opgevuld met energiebesparende isolatie volgens de normen van de bouwvoorschriften. Uw gespecialiseerde installateur boort gaten in de buitenkant van de muur en voert de isolatie in de holte, waarbij ervoor wordt gezorgd dat elk hoekje en gaatje gevuld is. Als stijve isolatie wordt gebruikt, moet een opening van 25 mm (1 inch) worden toegestaan tussen de isolatie en het buitenmetselwerk. De voordelen van spouwisolatie zijn talrijk en gevarieerd, maar ze zijn allemaal afhankelijk van het type isolatie dat wordt gebruikt.

Zorg ervoor dat uw installatie gedekt is met een CIGA-garantie van 25 jaar, die u beschermt als u problemen ondervindt met uw isolatie. Minerale wol kan in de spouwwanden van een woning worden geblazen om een energiezuinige isolatielaag te vormen. De dikte van de muur is een andere indicator - spouwwanden zijn normaal gesproken meer dan 260 mm dik, terwijl enkelwandige wanden smaller zijn. De holtes moeten schoon en vrij van obstructie zijn, anders kan de isolatie bekneld raken en een volledige vulling voorkomen.

Spouwwanden zijn een wand van het drainagetype die weerstand biedt tegen het binnendringen van water en luchtinfiltratie. Ze zijn ontworpen om weerbestendig te zijn (lucht- en waterdicht) om thermisch efficiënt te zijn en vocht uit de wandholte te houden. Gedeeltelijke vuloplossingen laten een opening van 25 mm-50 mm achter tussen de holte en de buitenmuur om de kans op vochtopsporing in huis te verkleinen. Daarnaast zullen ze doelen stellen voor de verwachte CO2-uitstoot en de totale energievraag van huizen ', zegt Matthew Evans, Head of Technical GB bij Kingspan Insulation (opent in nieuw tabblad).