Is spouwmuurisolatie duur?

De totale kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Toegang tot muurholtes, type isolatie dat wordt geïnstalleerd en bestaande omstandigheden hebben allemaal invloed op de arbeidsprijzen. Met een investeringsrendement van 100 procent of meer is nieuwe isolatie een van de beste investeringen voor een woning van elke leeftijd. De R-waarde meet hoe goed een materiaal isoleert; hoe hoger de R-waarde, hoe beter de isolatie.

Isolatiekosten kunnen hoog zijn en de extra kosten die aan het project zijn verbonden, kunnen snel oplopen. Als u verschillende delen van uw huis tegelijkertijd laat isoleren, wordt de totale prijs aanzienlijk verlaagd. Zodra de oude isolatie is verwijderd, zal een professional het gebied verzegelen en patchen en opnieuw vullen met de nieuwe isolatie. Hardschuimplaten zijn er in verschillende diktes en een isolatieprofessional kan de juiste dikte voor het huis en de locatie bepalen.

Glasvezelisolatie is gemaakt van fijne glasvezels en is te vinden in rollen of batts, evenals ingeblazen isolatie. Deze prijs kan afwijken van het landelijk gemiddelde afhankelijk van het soort materiaal dat wordt gebruikt en hoe groot het gebied is dat geïsoleerd moet worden. U kunt het plafond van de kruipruimte (de binnenvloer) of de wanden aan de zijkanten isoleren. Batting-isolatie kan een snel installatieproces zijn, terwijl spuitschuim meer tijd en voorbereiding kost.

Als u spouwmuurisolatie in uw woning wilt laten installeren, zijn er verschillende keuzes die een aanzienlijke impact kunnen hebben op de kostprijs. Als de luchtzakken in de vezels worden samengedrukt, zal de isolatie niet langer de mogelijkheid hebben om de R-waarde effectief te isoleren of te behouden. Warmteverlies wordt niet volledig beteugeld door isolatie stukje bij elkaar te installeren, maar het kan nog steeds worden verminderd. De reden hiervoor is dat rijtjeshuizen slechts twee zichtbare muren hebben die moeten worden gevuld, halfvrijstaand er drie hebben en een vrijstaande woning er vier heeft.