Wanneer spouwmuurisolatie verwijderen?

Afhankelijk van de grootte van uw woning, kan uw spouwmuurisolatie meestal binnen twee dagen worden verwijderd, bijvoorbeeld voor een halfvrijstaande woning met 3 slaapkamers. De manier waarop het bestaande isolatiemateriaal moet worden verwijderd, is afhankelijk van het type isolatiemateriaal dat is geïnstalleerd. Het proces begint meestal met het verwijderen van stenen aan de onderkant van de muur om zakken te creëren. Vervolgens worden op strategische posities gaten in de buitenmuur geboord.

Met behulp van een spouwwandafzuigsysteem wordt het oude isolatiemateriaal uit de muur gezogen. De restanten worden dan verzameld in grote zakken. Onze specialisten zullen een borescope gebruiken om de holte tijdens het verwijderingsproces volledig te inspecteren om er zeker van te zijn dat de volledige beschadigde isolatie is verwijderd. Zodra onze specialisten tevreden zijn dat het extractieproces van de spouwmuur is voltooid, wordt de muur gerepareerd.

Vervolgens wordt het werkgebied rondom het pand schoongemaakt om ervoor te zorgen dat vuil wordt verwijderd. Het beschadigde isolatiemateriaal van de spouwmuur wordt zo onopvallend en schoon mogelijk verwijderd. Hoe het oude isolatiemateriaal moet worden verwijderd, hangt af van het type isolatiemateriaal. Meestal verwijdert men een paar stenen aan de onderkant van de gevel.

Vervolgens worden op strategische posities gaten in de muur geboord. Door middel van een afzuigsysteem zuigt men het oude isolatiemateriaal uit de muur. Het wordt verzameld in zogenaamde bigbags. Wanneer de holte helemaal leeg is, worden de gevelstenen weer op hun plaats gezet en kan de holte opnieuw worden opgevuld.

Perslucht wordt in de holte geblazen terwijl een industrieel vacuüm de beschadigde isolatie van de onderkant van de muur opvangt door strategisch verwijderde stenen. Er is gemeld dat holtes in betere staat zullen eindigen dan voordat de isolatie werd toegevoegd, omdat vuil zoals mortel, rotsen en baksteen tegelijkertijd wordt verwijderd. Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig is men begonnen met het op grote schaal isoleren van spouwmuren. Ja, in de meeste gevallen is het verwijderen van spouwmuurisolatie een zeer eenvoudig extractieproces, maar dit hangt af van het type materiaal dat in de isolatie wordt gebruikt.

Simpel gezegd, als de isolatie op wolbasis is of al is begonnen te degraderen, wordt het materiaal verwijderd met een massieve stofzuiger, maar sommige stenen en mortel moeten vooraf van de bodem van de muur worden verwijderd. Dit kan resulteren in een verbetering van de isolatie van de muur, waardoor wordt voorkomen dat warme lucht uit het pand in de holte ontsnapt en kan voorkomen dat koude lucht toegang krijgt tot het pand. Bedrijven die deze service verlenen, starten dit proces meestal door extern gaten in uw muren te boren met een diameter van ongeveer 22 mm die ongeveer 1 meter uit elkaar liggen. Vervolgens wordt een speciaal materiaal in de muur geïnjecteerd voordat de gaten met cement of pleister worden afgedicht.

Dit kan leiden tot vochtige muren in uw woning, wat waarschijnlijk zal resulteren in hogere energiekosten voor uw eigendom. Vaak is de beste optie om de spouwmuurisolatie te verwijderen en deze te vervangen door bijvoorbeeld zeer efficiënte inblaasisolatie (wol). Voor meer solide isolatie wordt lucht onder hoge druk in de wanden geblazen met behulp van een, dit breekt de isolatie af en kan vervolgens op dezelfde manier worden verwijderd met behulp van de 'hoover'-methode. Als u een spouwmuur verkeerd of slecht hebt geïnstalleerd, kunt u terugvorderen op de kosten van het verwijderen van spouwmuurisolatie, wat betekent dat u niets betaalt om uw huis terug te laten keren naar hoe het was voorafgaand aan de installatie.

Als spouwmuurisolatie nat wordt, neemt het het water op dat het door de holte verplaatst en mogelijk het muuroppervlak in uw huis aantast.