Is spouwmuurisolatie vrij?

We bieden gratis spouwmuurisolatie aan voor alle in aanmerking komende huiseigenaren. Gratis subsidies voor spouwmuurisolatie zijn beschikbaar voor in aanmerking komende huishoudens om de kosten van het installeren van isolatie te dekken. In de meeste gevallen moet het onroerend goed eigendom zijn van de bewoner, hoewel er andere omstandigheden kunnen zijn waarin particuliere huurders in aanmerking kunnen komen, dus het is nog steeds de moeite waard om een navraag te doen om te zien welke hulp u kunt krijgen. spouwwanden bestaan uit twee afzonderlijke dunne wanden (meestal gemaakt van baksteen) met een opening (of holte) ertussen.

Er zijn gratis isolatiesubsidies beschikbaar om de kosten van het vervangen of installeren van nieuwe spouw- of binnenmuurisolatie Modern isolatiemateriaal voor spouwwanden heeft bewezen prestaties en bestaat meestal uit geëxpandeerde polystyreenkorrels of polyurethaanschuim die geen gevolgen voor de gezondheid hebben. Als dat het geval is - of als het bestaat maar u niet binnen 41 werkdagen een bevredigende oplossing kan geven - kunt u contact opnemen met de Cavity Insulation Guarantee Agency (CIGA). Deze vorm van isolatie kan de efficiëntie van uw huis verbeteren en uw energierekening met maximaal 30% verlagen. Als u problemen ondervindt met uw huis nadat spouwmuurisolatie is geïnstalleerd, moet u eerst een klacht indienen bij het bedrijf dat de installatie oorspronkelijk heeft uitgevoerd.

Ook werden op 1 januari 1983 bouwvoorschriften ingevoerd, waardoor de isolatie van spouwmuren een vereiste werd voor alle nieuwe woningen. Aangezien de ECO-regeling bedoeld is om huishoudens te helpen die het meest baat zouden hebben bij spouwmuurisolatie, zijn subsidies gericht op degenen wier EPC ze in de banden E, F of G plaatst. Als uw spouwwanden al geïsoleerd zijn, zult u enkele kleine gaatjes in uw buitenmuren opmerken die zullen zijn opgevuld. Als de stenen van uw muur even lang zijn en in dezelfde richting wijzen, heeft uw huis meer kans op spouwmuren.

Als u spouwmuurisolatie overweegt, is het van vitaal belang om eerst te controleren of deze geschikt is voor uw huis. Spouwmuurisolatie is geweldig voor het verminderen van uw CO2-uitstoot en uw totale verwarmingskosten, waardoor uw huis energiezuinig wordt. Omdat massieve muren niet zo dik zijn als spouwmuren, heb je ook smallere interne vensterbanken. Onafhankelijk onderzoek uitgevoerd voor het Departement Milieu, Transport en de Regio's (DETR) heeft bevestigd dat spouwmuurisolatie een zeer betrouwbaar proces is.

Door spouwmuurisolatie correct te laten installeren, kunt u het warmteverlies met maximaal een derde verminderen en uw jaarlijkse verwarmingsrekeningen met maximaal £300 verlagen, afhankelijk van het type onroerend goed waarin u woont.