Wat is het doel van een wandholte?

Het doel van spouwwanden is ervoor te zorgen dat het binnenblad van de muur droog blijft en dat er geen vocht naar de binnenkant van het gebouw binnendringt. Spouwwanden zijn op twee manieren nuttig. Ten eerste voorkomt de holte dat het vocht van het buitenblad in het binnenblad sijpelt. De spouwmuur elimineert het binnendringen van vocht van het buitenblad naar het binnenblad en helpt zo de binnenkant van het gebouw vrij te houden van vocht.

De wanden zijn in eerste instantie ontworpen en gebouwd om problemen met vocht te voorkomen. De holte is er om te voorkomen dat vocht de binnenkant van een gebouw binnendringt en helpt het opgebouwde water en vocht weer uit de muur af te voeren door het gebruik van treurgaten. Dit zijn kleine openingen in de richting van de buitenmuur waardoor het water kan weglopen, die meestal om de 1 meter op het buitenblad worden geplaatst. De lat wordt ondersteund op muurbanden en metselwerk wordt uitgevoerd aan weerszijden van de lat, tot de hoogte waar de volgende rij muurbanden moet worden aangebracht.

Massieve muren verschillen aanzienlijk, omdat ze op een heel andere manier met vocht omgaan omdat bakstenen poreus zijn, het is vrij gemakkelijk voor het vocht om van de buiten- naar de binnenmuur te reizen, waardoor een penetrerend vochtprobleem ontstaat, dus om dit te bestrijden, moeten de muren een stuk dikker zijn, wat betekent dat ze meer kosten. om te bouwen. De holte kan worden gestart vanaf de bovenkant van het funderingsbetonblok, maar het is te zien dat holte onder vochtbestendige banen geen enkel doel dient. De holte kan worden gestart vanaf de bovenkant van het funderingsbetonblok, maar het is te zien dat de holte onder de vochtbestendige baan geen enkel doel dient.

Daarom worden de twee bladen van de muur aan elkaar gelijmd met banden (muurbanden) die meestal 900 mm verticaal en 450 mm horizontaal in elke 6e gang verspringend zijn geplaatst. Voor sommige mensen kan spouwmuurisolatie zeer gunstig zijn, lagere verwarmingskosten en uw huis langer warmer houden. U moet weten dat CWI een vochtprobleem kan veroorzaken, meer kan bijdragen aan een bestaand vochtprobleem of het proces van uitval van muurbanden kan versnellen. De buitenmuur is altijd in een brancardverbinding, maar kan met behulp van metselaars in andere bindingen worden geconstrueerd.

Een spouwmuur of holle wand bestaat uit twee afzonderlijke wanden, bladeren of huiden genoemd, met een holte of opening ertussen. De twee delen van de muur kunnen met een geschikt interval met elkaar worden verbonden door metalen pinnen of hechtsteen. Een spouwmuur is een soort muurconstructie, waarbij er een lege opening of holte overblijft tussen twee lagen metselwerk, het wordt ook wel een holle muur genoemd. Dit komt meestal doordat het verkeerde type isolatiemateriaal in de holte wordt gebruikt, omdat het materiaal de muur niet laat ademen en overtollig vocht opdroogt.

Vroeger bouwden ze met banden gemaakt van zacht staal, ijzer of koper, maar deze materialen waren gevoelig voor corrosie en corrosie van muurbanden werd voor het eerst opgemerkt in de jaren zestig. Deze twee wanden met weinig ruimte ertussen voor isolatiedoeleinden staan bekend als bladeren van de spouwmuur. Spouwwanden zijn wanden die zo zijn geconstrueerd dat er een lege ruimte of holte overblijft tussen de enkele muur. De spouwmuur wordt over het algemeen centraal geplaatst, boven de betonnen basis, zonder enige voet, volgens I.