Hoe wordt spouwmuurisolatie verwijderd?

Met behulp van een industriële stofzuiger en een compressor wordt natte spouwmuurisolatie geblazen en uit uw spouwwanden afgezogen. Aibricks worden vervolgens geïnstalleerd om binnenmuren uit te drogen. Hoe het oude isolatiemateriaal moet worden verwijderd, hangt af van het type isolatiemateriaal. Meestal verwijdert men een paar stenen aan de onderkant van de gevel.

Vervolgens worden op strategische posities gaten in de muur geboord. Door middel van een afzuigsysteem zuigt men het oude isolatiemateriaal uit de muur. Het wordt verzameld in zogenaamde bigbags. Wanneer de holte helemaal leeg is, worden de gevelstenen weer op hun plaats gezet en kan de holte opnieuw worden opgevuld.

Vaak is de beste optie om de spouwmuurisolatie te verwijderen en deze te vervangen door bijvoorbeeld zeer efficiënte inblaasisolatie (wol). Er is gemeld dat holtes in betere staat zullen eindigen dan voordat de isolatie werd toegevoegd, omdat vuil zoals mortel, rotsen en baksteen tegelijkertijd wordt verwijderd. Overweeg nu ESP-isolatie, die uit veel kleine polystyreenballen bestaat en stel je voor wat er gebeurt als er water op de bovenkant van de holte stroomt. We helpen gezinnen in het VK om in energiezuinige huizen te wonen door het gebruik van isolatie en het installeren van milieuvriendelijke ketels.

Het is mogelijk om uw spouwmuurisolatie gratis te laten verwijderen - CIGA-claimprocedure, ECO-subsidie, woningverzekering uitgelegd. Vul het onderstaande formulier in om vrijblijvende prijsvoorstellen en advies te ontvangen van maximaal 3 isolatie-experts actief in uw buurt. Nu je een beter idee hebt hoe je een spouwmuur kunt identificeren, laten we wat dieper kijken naar wat spouwmuurisolatie inhoudt. Terwijl met geblazen vezels of minerale wol is gebruikt en vervolgens nat is geworden, is het het beste om met een expert te praten over de verwijderingskosten van spouwmuurisolatie en uw spouwmuurisolatie te laten verwijderen.

De bladeren van de spouwmuur in uw eigendom zijn aan elkaar gebonden met behulp van kleine metalen stroken die bekend staan als wandbanden. Vooral in oudere huizen is de staat van spouwmuurisolatie vaak onvoldoende of lijkt het type isolatiemateriaal ernstig verouderd te zijn. We kunnen ook fotografisch bewijs leveren indien vooraf gevraagd van de binnenkant van de holte zodra de isolatie is verwijderd. Door middel van een endoscoop kan men een kijkje nemen in de holte zelf en het type isolatiemateriaal bepalen.

Een gebouw met spouwmuren heeft bakstenen die zo zijn gemonteerd dat alle stenen in de lengte zijn gelegd. Om de toestand van het isolatiemateriaal te bepalen, kan men een thermische camera en een endoscoop gebruiken. Simpel gezegd, als de isolatie op wolbasis is of al is begonnen te degraderen, wordt het materiaal verwijderd met een massieve stofzuiger, maar sommige stenen en mortel moeten vooraf van de bodem van de muur worden verwijderd.