Wanneer is muurisolatie standaard geworden?

In 1965 bouwvoorschriften in de VS. Maakte het een vereiste dat woningen die werden gebouwd isolatie in de muren moesten hebben. De eisen zijn sindsdien verschillende keren veranderd, maar nu is het nodig dat het hele huis wordt geïsoleerd en de grote trend evolueert naar het creëren van een luchtafdichting. Een andere vorm van isolatie die populair werd, is cellulose.

Gemaakt van kranten, karton, stro, zaagsel of katoen, cellulose was eigenlijk een van de eerste soorten isolatie. Het werd echter pas later populair omdat het als zeer ontvlambaar werd beschouwd. In de jaren vijftig konden isolatiefabrikanten een brandvertragend middel toevoegen aan cellulosemateriaal, en de isolatie werd in de jaren zeventig door velen gebruikt. Duizenden jaren geleden moesten mensen de materialen gebruiken die beschikbaar waren.

Modder was een van de eerste isolatiematerialen. Zowel de oude Egyptenaren als de Vikingen gebruikten modder om hun huizen wat comfortabeler te houden. Egyptenaren bouwden hun huizen uit modderstenen, terwijl Vikingen modder en stro pleisterden tussen de boomstammen waaruit hun huizen vormden om de lucht en extreme temperaturen buiten te houden. Isolatie van polyurethaan spuitschuim werd als een grote vooruitgang beschouwd.

Hoewel het in de jaren veertig door het leger werd ontwikkeld, werd het pas eind jaren zeventig en begin jaren tachtig populair in huizen. Spuitschuimisolatie was gemakkelijker op te nemen in de woningbouw omdat het zich uitbreidde en divots en hoeken kon opvullen, in plaats van dekens van glasvezel die alleen vlakke gebieden bedekten. Modder Tijdens de middeleeuwen in Europa werden muren gevuld met modder om te proberen de hitte binnen en de kou buiten te houden. De modder werd ook gemengd met stro om het meer structurele integriteit en isolatie te geven.

Evenzo gebruikten Vikingen ook modder, of klei, om hun huizen te isoleren. Door gepleisterde modder te mengen met stro, plaatsten ze het strategisch tussen de boomstammen die ze gebruikten om hun huizen te bouwen. Dateert uit de jaren 1930 - 1940, we begrijpen dat deze periode de meest voorkomende was bij de introductie van woningisolatie. Destijds was de vorm van isolatie glasvezelisolatie, die bestaat uit extreem fijne glasvezels en vaak wordt gebruikt in dekenmatten en rollen voor eenvoudige installatie.

Deze traditionele vorm van isolatie was destijds een openbaring, het is een relatief goedkope vorm van isolatie, vergeleken met de meeste nu, het kan standaard open ruimtes isoleren en het is ook gemakkelijk genoeg te gebruiken dat het als een doe-het-zelfproject kan worden voltooid. Nu voor de jaren dertig en 40 was dit een acceptabele isolatie voor uw huis of eigendom, maar naarmate we nieuwere decennia ingaan, kunnen we de transformatie in de isolerende industrie beginnen te zien. Wat ik bedacht, was het aanbrengen van een laag 2x2s om mijn muren uit te bont, voornamelijk horizontaal lopen, behalve op hoeken en ramen enz., Vervolgens met behulp van het blown-in-batt-systeem. Maar we zijn zo gehersenspoeld door de propaganda dat isolatie iets is dat je koopt in een zak van de Home Despot, dat we 10 centimeter hout of 12 inch adobe vergaten, eigenlijk geen slecht product, omdat het continu is en het solide is.

Reactie op Les Otte Les Otte, De relatie tussen isolatie R-waarde en warmtestroom is lineair, niet geometrisch of exponentieel. Destijds werd aangenomen dat asbest het volgende grote isolatieproduct was, omdat het extreem hete fabrieksmachines tegen oververhitting weerhield. Aangezien muren het grootste deel van het gebouwomhullingsgebied kunnen vertegenwoordigen, is ervoor zorgen dat muren de juiste isolatieniveaus hebben een essentieel onderdeel van elke retrofit van huisenergie. Er zijn veel oudere gebouwen in Santa Fe, New Mexico, met muren die zo dik adobe zijn, en ze krijgen ongeveer R-20.

Het wordt beschreven als een stijve isolatie van minerale wol met dubbele dichtheid en een stijve toplaag voor duurzaamheid en verbeterde sterkte. Tegenwoordig domineert Icynene-spuitschuimtechnologie de markt voor woningisolatie, met miljoenen huizen over de hele wereld geïsoleerd. Naarmate u de isolatie blijft verdubbelen, neemt de hoeveelheid energie die bij elke verdubbeling wordt bespaard, uiteraard af, terwijl de kosten van de isolatie toenemen. Beide worden door professionele installateurs op de binnenkant van de muur gespoten en zetten uit door een chemische reactie.

Woningisolatie is prominent aanwezig sinds de jaren dertig en is een voortdurend groeiende factor op internationaal niveau. Accepteer allereerst dat de dichtheid van het isolatiemateriaal ertoe doet; vochtgehalte, luchtruimgehalte, temperatuurverschil - al deze dingen zijn belangrijk. .