Hoe vermindert spouwmuurisolatie warmteverlies?

Spouwmuurisolatie wordt gebruikt om warmteverlies door een spouwmuur te verminderen door de luchtruimte te vullen met materiaal dat de warmteoverdracht stopt. Dit vangt de lucht in de holte op, voorkomt verwarmingsverlies en resulteert in lagere stookkosten. Warmteverlies door muren kan worden verminderd met spouwmuurisolatie. Dit omvat het blazen van isolatiemateriaal in de opening tussen de baksteen en de binnenmuur.

Het isolatiemateriaal bevat zakken met ingesloten lucht en vermindert daardoor geleiding en convectie. De vezels van de isolatie voorkomen dat de ingesloten lucht circuleert en dat er een convectiestroom wordt opgezet. Doordat er minder warmte wordt overgedragen op de buitenmuur, wordt ook de convectie aan de buitenkant van het gebouw verminderd. Retrofit is een standaard voor isolatiemaatregelen en er zijn veel bouwprofessionals bij betrokken om de belangen van het publiek te beschermen.

Een spouwmuur bestaat uit twee buitenste lagen baksteen of steen, met daartussen een holte die meestal gevuld is met isolatie. De meeste huizen gebouwd na de jaren dertig zijn gebouwd met twee buitenmuren met daartussen een ongevulde holte. Natuurlijk, als het huis van de buurman tegelijkertijd geïsoleerd zou worden, zou de spouwbarrière niet nodig zijn. Als u op zoek bent naar een manier om uw huis energiezuiniger te maken, is spouwmuurisolatie de juiste manier.

Als u hen vraagt om de isolatie te verwijderen, moet u een specialist in het verwijderen van spouwmuurisolatie inschakelen die is geaccrediteerd met een spouwmuurisolatieschema zoals CIGA of BBA. We bieden ook waardevolle tips voor isolatie om geld te besparen op uw energierekening door uw muren te isoleren. De retrofitstandaard voor holtemuurisolatie is een goede optie voor woningen die de energie-efficiëntie moeten verbeteren. Inclusief de voordelen van een comfortabel huis en de impact op de omgeving spouwmuurisolatie wordt een gemakkelijke keuze.

Als je moeite hebt om je huis te verwarmen ondanks hoge verwarmingsrekeningen, is dit een goed teken dat je muren niet geïsoleerd zijn. Besparingen in energieverbruik gebruikt voor verwarming tot 35% zijn mogelijk wanneer spouwmuurisolatie wordt toegevoegd aan een woning met bestaande plafondisolatie (uitgaande van hetzelfde verwarmingsniveau voor en na). Dit betekent dat spouwmuurisolatie op de lange termijn kan helpen om geld te besparen op uw energierekening, de kosten van spouwmuurisolatie in evenwicht te brengen en u op zijn beurt meer te besparen. Spouwmuurisolatie vertraagt de snelheid waarmee het ontsnapt, waardoor er zoveel mogelijk van zo lang mogelijk in uw huis blijft.

Spouwmuurisolatie maakt het veel moeilijker om warmte door uw muren te laten gaan door de holte op te vullen met een materiaal met veel kleine luchtbellen erin. Als uw huis na 1930 is gebouwd, is de kans groot dat de buitenmuren zijn gemaakt van twee lagen met een opening of holte ertussen.