Waarom isolatie van wandspouw?

Spouwmuurisolatie wordt gebruikt om warmteverlies door een spouwmuur te verminderen door de luchtruimte te vullen met materiaal dat de warmteoverdracht remt. Dit immobiliseert de lucht in de holte (lucht is nog steeds de eigenlijke isolator), waardoor convectie wordt voorkomen en de kosten voor ruimteverwarming aanzienlijk kunnen worden verlaagd. De muurholtes waren zichtbaar vanaf de zolder en het schuim liet soms gapende gaten ongevuld achter aan de bovenkant van de muur. spouwmuurisolatie is alleen geschikt voor uw woning als u op al deze punten 'ja' kunt antwoorden.

De meest gebruikelijke manier om isolatie in een spouwmuur te installeren, is door een bedrijf naar buiten te laten komen en het werk professioneel te doen door isolatiemateriaal in de holte te injecteren. Dat suggereert mij dat de isolatie die op de houten wanden van het huis wordt aangebracht bij het opnieuw aanbrengen van de aluin op vinyl onvoldoende is. Als de isolatie op de buitenmuur naar beneden komt of zichtbaar is rond de buitenmuurgaten die zijn geboord, moet een installatietechnicus deze plaatsen zo goed mogelijk reinigen. Als je alleen de lange kant van de steen ziet ('brancardbinding' in baksteentaalgebruik), heeft het pand waarschijnlijk spouwmuren.

Het is gewoon de goedkoopste manier om wat R's in die muur te plaatsen zonder de binnenmuren eruit te scheuren. Door de buitenspouw te isoleren, krijgt u het extra voordeel dat u thermische overbrugging vermindert door de buitenelementen te blokkeren voordat ze hun weg vinden naar de binnenmuren. Dit betekent dat het 'spouwwanden' zijn en de opening ertussen kan worden opgevuld met isolatiemateriaal om te voorkomen dat de warmte naar buiten ontsnapt. Misschien werd het 20 of 30 jaar geleden in de muurholtes geblazen door een ondernemende eigenaar en nu doet het redelijk werk bij het isoleren (het oude „beter dan niets).

Defecten, zoals scheuren of reeds bestaande vochtproblemen, kunnen gemakkelijk worden opgemerkt door een bekwame beoordelaar en kunnen meestal worden verholpen, wat betekent dat de muren kunnen worden geïsoleerd en vochtproblemen kunnen worden vermeden. Spouwmuurisolatie kan minerale vezelwol, polystyreenkorrels (ook bekend als kralen) of polyurethaanschuim zijn. De slang of het pistool wordt langzaam omhoog getrokken om een goede afdichting en consistente vulling door de spouwwand te garanderen. Als de spouwmuur toegankelijk is en voldoet aan de criteria voor installatie, is het een goed idee om deze te installeren voordat uw nieuwe woning of verbouwing is voltooid.

Als u vanuit het interieur werkt, moet u de bestaande pleister %26 lat of gipsplaat verwijderen en vervolgens een soort paneel tussen elk paar noppen installeren, gevolgd door isolatie en nieuwe gipsplaat.