Hoe update je muurisolatie?

Om isolatie aan elke buitenmuur toe te voegen, worden gaten geboord tussen de noppen van de bestaande wanden. Vervolgens kan spuitschuim, cellulose of een andere vorm van losvullende isolatie worden ingeblazen om de muurholtes op te vullen. Ten slotte moeten de gaten worden aangesloten en opnieuw worden afgewerkt om bij de rest van de muur te passen. Vervolgens is het essentieel om een isolatieaannemer te vinden die begrijpt hoe de isolatie in de muren van een huis moet worden bijgewerkt.

Een professionele isolatie-aannemer kan de buitenmuren van het huis evalueren om de haalbaarheid van het toevoegen van isolatie te bepalen. Doorgaans zijn huizen met verwijderbare gevelbeplating de beste kandidaten voor het toevoegen van isolatie aan de muren. Als het niet praktisch is om door de buitenkant te gaan, is het mogelijk om door de binnenkant van muren te gaan. Hoewel dit meer verstoring voor huiseigenaren kan veroorzaken, is het proces vergelijkbaar.

Controleer de zolder, muren en vloeren grenzend aan een onverwarmde ruimte, zoals een garage of kelder. De structurele elementen worden meestal blootgesteld in deze gebieden, waardoor het gemakkelijk is om te zien welk type isolatie u heeft en om de diepte of dikte (inches) te meten. Om muurisolatie te upgraden met injectieschuim, boren werknemers kleine (meestal 2-inch). De noppenholte wordt vervolgens gevuld met injectieschuim van een flexibele slang en de toegangsgaten worden verstopt.

Losvullende isolatie wordt geïnstalleerd nadat de onderkant van de muur, waar de oude isolatie werd verwijderd, is vervangen. In een typische installatie worden eerst kleine gaatjes in elke noppenholte geboord en vervolgens gevuld met losse vulling die door een gehuurde machine blaast. Na het vullen van elk deel van de muur worden de gaten verstopt met gipsplaattape en stopverf of zelfs een beetje kit. Elk stuk isolatie wordt op de hoogte van de muur gesneden en tussen de houten noppen geplaatst.

Het gebruik van glasvezelisolatie - isolatie met een papierachtige dampremmende laag - elimineert de noodzaak van een afzonderlijke dampremmende laag en kan gemakkelijk aan het muurframe worden bevestigd. Isolerende wanden kunnen ook helpen energie te besparen, maar die upgrade is meestal alleen zinvol als de gevelbeplating wordt vervangen. Als de wanden geen isolatie hebben, kunnen installateurs gaten in de omhulling boren en isolatie in holtes blazen. Of ze kunnen schuimpanelen op de omhulling installeren voordat de nieuwe gevelbeplating doorgaat.

Als muren al wat isolatie hebben, zijn schuimpanelen de enige optie. Het enige werk dat de huiseigenaar hoeft te doen, is foto's of snuisterijen van de muren verwijderen die eraf kunnen vallen als gevolg van de trillingen van de boor. Losjes vullen is iets moeilijker, omdat je de nieuwe dampremmende laag ongeveer een voet boven de onderkant van de oude barrière moet starten voordat je de onderkant van de muur sluit. Met waarschijnlijk het echte leven r10 van de muren (slechts een gok, een andere expert heeft waarschijnlijk het exacte cijfer) zou de resterende isolatie u in het U-waardebereik van 90 procent warmteblokkering moeten brengen.

Wanneer u erover nadenkt om uw buitenmuren te isoleren, als u bedenkt hoe het installatieproces werkt met traditionele isolatie zoals glasvezel of bepaalde soorten cellulose. Het bijwerken van de isolatie in oudere woningen is van cruciaal belang om woonruimtes comfortabeler te maken en maandelijkse energierekeningen beter beheersbaar te maken. Steek vervolgens een wierookstokje aan en kijk hoe de rook zweeft wanneer je de stok rond plafondlampen, stopcontacten, deur- en raamkozijnen, plinten, het zolderluik beweegt en waar leidingen of bedrading door muren of plafonds gaan. Als de muurholtes niet goed geïsoleerd zijn (of misschien helemaal niet geïsoleerd, wat het geval kan zijn in zeer oude huizen), wordt het voordeel van het toevoegen van isolatie aan de zolder geminimaliseerd.

Er is vaak nogal wat isolatie richting het midden van de zolder en heel weinig aan de randen, waar het schuine dak de muren raakt. Lees meer over het achteraf inbouwen van muren met cellulose-isolatie en ontvang verwijzingen voor gekwalificeerde aannemers van fabrikanten van cellulose-isolatie. Losvulling presteert daarentegen slecht als het niet correct is geïnstalleerd en vereist het boren van kleine gaatjes nabij de bovenkant van het plafond tussen elke set noppen in de muur - en ze later vullen - evenals het verwijderen van muuromhulling nabij de bodem. In veel oudere huizen zijn muren omlijst met 2 × 4 noppen en hebben ze ofwel alleen R-13 glasvezel batt-isolatie of helemaal geen isolatie.

Vrees niet, want die muren kunnen blijven zoals ze zijn en hoeven niet bijna gesloopt te worden om uw huis comfortabeler te maken. .