Waarom werkt spouwmuurisolatie?

Kortom, Cavity muurisolatie werkt door te fungeren als een schild om uw huis te beschermen tegen het binnendringen van warmte. Het reflecterende oppervlak fungeert als een barrière om warmte van één kant van het paneel te reflecteren, waardoor de hoeveelheid warmtegeleiding die erdoorheen wordt overgedragen, wordt verminderd. Veel spouwwanden kunnen worden geïsoleerd door isolatiemateriaal van buitenaf in de holte te injecteren. Een gespecialiseerd bedrijf boort gaten in de buitenmuren, injecteert isolatie door de gaten en verzegelt ze vervolgens met cement.

Het isolatiemateriaal bestaat meestal uit minerale wol of polystyreenkorrels, maar in plaats daarvan kan soms polyurethaanschuim worden gebruikt. De luchtspleet werkt op dezelfde manier als de luchtspleet in dubbele beglazing en maakte de woningen energiezuiniger dan de oude massieve bakstenen. Tegenwoordig kunnen we echter spouwwanden verbeteren door de opening te vullen met isolatieschuim. Maar waar de volgende situaties van toepassing zijn en waar geen corrigerende maatregelen nodig zijn, mag spouwmuurisolatie niet worden geïnstalleerd.

Als uw huis spouwmuren heeft, hebben de stenen meestal een gelijkmatig patroon met alle stenen in de lengte gelegd. Als u hen vraagt om de isolatie te verwijderen, moet u een specialist in het verwijderen van spouwmuurisolatie inschakelen die is geaccrediteerd met een spouwmuurisolatieschema zoals CIGA of BBA. Nieuwbouweigenschappen hebben vaak stijve isolatieplaten die in de muurholtes zijn aangebracht als onderdeel van het bouwproces. Dit komt omdat isolatie volledige bescherming biedt tegen weersomstandigheden, waardoor interne transacties kunnen doorgaan zonder te hoeven wachten tot het metselwerk of de bekleding is voltooid.

Als je alleen de lange kant van de steen ziet ('brancardbinding' in baksteentaalgebruik), heeft het pand waarschijnlijk spouwmuren. In Noord-Ierland vereisen bouwvoorschriften voldoende ventilatie bij het installeren van muurisolatie. Als je in een flat woont, kun je niet alleen je flat isoleren - je zult meestal toestemming van iedereen moeten krijgen om het hele blok te isoleren. Het aantal gevallen waarin spouwmuurisolatie direct vochtige overbrugging heeft veroorzaakt, is inderdaad erg klein.

De meeste spouwmuren kunnen worden geïsoleerd, maar er zijn een paar uitzonderingen, waaronder die waarbij het metselwerk of metselwerk van het pand in slechte staat verkeert, de muurbanden vuil zijn, de holte minder dan 50 mm breed is of als de muren worden blootgesteld aan aanhoudende rijregen (bijv. veel mensen, waaronder sommige gebouwen professionals, zijn van mening dat muurholtes nooit mogen worden opgevuld en dat isolerende spouwwanden onvermijdelijk zullen leiden tot vochtige overbrugging. Spouwmuurisolatie vertraagt de snelheid waarmee het ontsnapt, waardoor er zoveel mogelijk van zo lang mogelijk in uw huis blijft. De meest gebruikelijke manier om spouwwanden te isoleren is door regelmatig een reeks kleine gaatjes, elk ongeveer 25 mm breed (ongeveer de diameter van een stuk van tien pence) in de mortel te boren en het isolatiemateriaal in de holte te injecteren.