Hebben huizen uit de jaren 50 spouwmuren?

Baksteen, met een spouwmuur en leisteen- of pannendaken, massieve vloer. En £6000 later was de EPC-beoordeling verbeterd tot D. De meeste huizen halverwege de jaren 50 gebouwd in 250 mm spouwconstructie met metselwerk in beide bladeren of met bakstenen buitenblad en blok binnenste blad. Als ik de buitenholtes zou vullen met Rockwool, de MLV zou toevoegen (wat gewoon zwaar plastic is) en dan gipsplaat zou ophangen, zou ik dan een ernstig probleem met het binnendringen van vocht creëren.

Van het midden van de jaren veertig tot het midden van de jaren vijftig werden „geknipte headers vaak gebruikt in spouwmuurconstructie om het Engelse bondmetselwerkpatroon na te bootsen dat gebruikelijk was in massief metselwerk. Vervolgens, en wat betreft lichtwinst, verving de huisbewoner de oude, tochtige houten buitendeuren door moderne PVC-modellen met dubbele beglazing. Al honderden jaren worden muren en plafonds geconstrueerd door lagen nat gips over duizenden houten stroken te plaatsen die latten worden genoemd. Externe isolatiesystemen (EWIS) zijn meestal de betere oplossing voor muren; grant assistance erkent dit, maar kan prescriptief zijn, dus zorg ervoor dat bestaande holtes eerst worden gepompt en dat nieuwe ramen correct worden aangebracht in de nieuwe isolatiezone.

Een deel van het project omvat geluidsisolatie, en ik heb de gipsplaat verwijderd en ben begonnen met het plaatsen van Rockwool Safe 'n Sound-isolatie in de noppenholtes. Het isoleren van oude huizen is problematisch op koudere plaatsen met zachtere baksteen, omdat ze nu aanzienlijk kouder zullen zijn en kunnen gaan afbrokkelen. De EPC-beoordeling zou aanbevelen om de massief betonnen vloeren te bedekken met een geïsoleerde zwevende vloer (ongeveer £2000 plus vloeren), maar het huis heeft originele eiken parketvloeren, dus dit is geen optie voor de eigenaren. Meestal waren huizen gebouwd in de jaren vijftig stevig gebouwd van metselwerk, maar hebben ze weinig of geen isolatie, smalle spouw- of spouwblokwanden, enkele beglazing en lekenergie, maar het zijn meestal waardige kandidaten voor duurzame renovatie en upgrades van energie-efficiëntie.