Waarom is spouwmuurisolatie een goede isolator?

Het vermogen van een spouwwand om beter te isoleren dan een massieve wand met dezelfde totale dikte is een groot voordeel. De ingesloten lucht en het ontbreken van thermische overbrugging verminderen het warmteverlies in de winter en helpen voorkomen dat geconditioneerde lucht de ruimte verlaat in de warmere maanden. Om isolatie in de spouwmuur te installeren, moet een isolatiemateriaal dat bekend staat als polystyreenkraal worden geïnjecteerd. Deze kleine kralen worden ingebracht door gaten te boren met een diameter van ongeveer 22-26 millimeter met een afstand van één meter in de buitenmuur.

Daarna worden isolatiematerialen geïnjecteerd met behulp van speciale apparatuur. Om te voorkomen dat de kralen ontsnappen, wordt lijm gebruikt om deze materialen in te pompen. Deze materialen hebben de voorkeur boven wolmateriaal vanwege de vele voordelen. Afgezien van de grootte waardoor kralen gemakkelijker te injecteren zijn, zelfs in de smalste holtes, kunnen ze gemakkelijk in de spouwwanden passen omdat ze zich verspreiden.

Als uw project betrekking heeft op het isoleren van een binnen- of buiten- of spouwmuur, wilt u polyurethaanschuim met gesloten cellen. Het heeft een hoge R-waarde voor warmtebehoud en wanneer het minstens 2 dik is geïnstalleerd, fungeert het als een complete lucht- en dampremmende laag. Als u uw eigen spouwmuurisolatie voltooit, zijn de SprayEZ Do It Yourself Spray Kits speciaal ontworpen om effectief en efficiënt te spuiten. Als u een lege spouwmuur heeft, merkt u mogelijk energieverlies door de muren, of mogelijk een vochtig of koud gevoel dat nooit lijkt te verdwijnen.

Isolatiekosten Hoewel materialen goedkoper kunnen zijn, vooral als versnipperd gerecycled papier wordt gebruikt, beweren critici van spouwmuurisolatie dat de waarheid is dat isolatiekosten helemaal niet goedkoop zijn. Warmte zal door je muur en in de holte reizen, wat hogere energierekeningen en meer truien betekent. De R-waarden (het vermogen van een isolator om bestand te zijn tegen hitte) zijn bijvoorbeeld veel beter dan die van glasvezel. Omdat spouwruimten in muren echter ondiep en smal zijn, kunnen de nadelen zijn dat de isolatie kan beschimmelen en verslechteren.

Ze zijn gemaakt om te worden gehard of op hun plaats gelaten in de spleet van de spouwmuur totdat de muur moet worden vervangen. De luchtruimte kan worden gevuld of gedeeltelijk worden gevuld met verschillende soorten isolatie om de woning op een constante temperatuur te houden. Ondanks de goede punten die aan dit type isolatie worden toegeschreven, is er echter ook een keerzijde aan het gebruik van dit isolatietype. Anders kan dit leiden tot vochtinfiltratie of andere problemen die de isolatie kunnen beschadigen en ervoor kunnen zorgen dat deze gaat schimmelen en de muren verder beschadigen.

Meer recentelijk zijn veranderingen in de benadering van spouwmuren begonnen naar boven te komen en worden zowel nieuwere materialen als nieuwere methoden gebruikt om het probleem aan te pakken. Om deze isolatie-installatie zelf te doen, hebt u toegang tot de holte nodig om de schuimisolatie de ruimte in te schuiven. spouwmuurisolatie vult de ruimte met materiaal dat de overdracht van warmte of koude van buiten naar de binnenkant van uw huis voorkomt. Een correct geïnstalleerd SprayEz isolatiesysteem levert op lange termijn een besparing op van 40% of meer op uw verwarmings- en koelingskosten ten opzichte van traditionele isolatiemethoden Het veilig en effectief aanbrengen van isolatie aan een spouwmuur is alleen mogelijk als uw woning en de spouwmuur voldoen aan specifieke criteria.

Dat gezegd hebbende, moeten huiseigenaren overwegen hun huizen te isoleren en te bepalen of dit de optie is die ze verkiezen.