Is spouwmuurisolatie verplicht?

Een spouwmuur is een soort muur met een hol midden. En buitenhuiden worden vaker een dubbele metselwerkmuur genoemd. In de meeste klimaten bespaart u geld en energie wanneer u een nieuw huis of aanvulling bouwt als u een combinatie van spouwisolatie en geïsoleerde omhulling installeert. Verminder lekken van buitenmuren door de voegen van buitenmantel af te plakken en buitenmuren te breeuwen en af te dichten.

Gebruik tapes en lijmen die zijn ontworpen voor deze toepassing, omdat ze vele jaren meegaan en bijna onmogelijk te vervangen zijn. Holtevezel- of cellulose-isolatie kan worden geïnstalleerd op niveaus tot R-15 in een muur van 2 inch x 4 inch en tot R-21 in een muur van 2 inch x 6 inch. R-waarden kunnen hoger zijn voor schuimisolatie en andere geavanceerde isolatiesystemen. Spouwmuurisolatie is nooit verplicht geweest.

Een betere route is om de HA te vragen welke plannen ze hebben om de woning te isoleren en dat jij en andere bewoners moeite hebben met verwarmingsrekeningen. Een stropdas in een spouwmuur wordt gebruikt om de binnen- en buitenmuren (of bladeren) te beveiligen die zijn opgebouwd uit bakstenen of cementblokken. Huilgaten zijn drainagegaten die in de buitenmuur van de spouwmuur zijn achtergelaten om een uitgang te bieden voor water in de holte. Knippersystemen in spouwmuren bevinden zich meestal dicht bij de basis van de muur, zodat het het water verzamelt dat langs de muur naar beneden stroomt.

Denk aan producten die zowel isolatie als structurele ondersteuning bieden, zoals structurele geïsoleerde panelen (SIP's) en metselwerkproducten zoals isolerende betonvormen. Ademhalingsprestaties; vroege spouwmuurgebouwen wisselen gemakkelijk vocht uit met de binnen- en buitenomgeving. Als u vochtige plekken op uw binnenmuren heeft, mogen deze niet worden geïsoleerd totdat het probleem is opgelost. Als je huis massieve muren heeft, hebben de stenen een afwisselend patroon, met enkele stenen over de muur gelegd zodat je de kleinere uiteinden van buitenaf kunt zien.

Sommige muren kunnen meer regenwater en wind ontvangen dan andere, afhankelijk van hun oriëntatie of bescherming tegen sommige gezichten. De Housing Corporation zou erop hebben aangedrongen dat isolatie op zijn minst aan die normen voldeed voordat hij financiering vrijgaf om te bouwen. Dit is duurder dan standaard spouwmuurisolatie, maar is een bijzonder effectieve isolator. De waterbarrière is een dun membraan dat vocht weghoudt van de spouwzijde van de binnenmuur.

Een spouwmuur met metselwerk als binnen- en buitenhuid wordt vaker een dubbele metselwerkmuur genoemd. Om uw spouwmuren te isoleren, boort de installateur kleine gaten van ongeveer 22 mm groot met tussenpozen van ongeveer 1 m in de buitenmuur van uw huis.