Wanneer werd spouwmuurisolatie verplicht in het VK?

Spouwmuurisolatie werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren zeventig en werd verplicht in de jaren negentig voor alle nieuwe Britse gebouwen. Elk pand in Londen dat na 1983 is gebouwd, zou al spouwmuurisolatie moeten hebben gemonteerd, maar in oudere huizen is het mogelijk niet aanwezig. Spouwmuurconstructie werd in de 19e eeuw in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd en werd in de jaren twintig op grote schaal gebruikt. In enkele vroege voorbeelden werden stenen gebruikt om de twee huiden aan elkaar te binden, terwijl in de 20e eeuw metalen banden in gebruik kwamen.

Aanvankelijk waren de spouwbreedtes smal en werden ze voornamelijk geïmplementeerd om de doorgang van vocht naar het interieur van het gebouw te verminderen. De introductie van isolatie in de holte werd standaard in de jaren zeventig en verplicht in de jaren negentig. De oliecrisis van de jaren zeventig dwong de regering om voor het eerst serieus na te denken over het verminderen van het energieverbruik door middel van regelgeving. De crisis leidde tot veranderingen in de bouwvoorschriften van 1976, die voor het eerst minimale isolatieniveaus vaststelden.

Vóór 1976 was de standaard spouwmuur sinds het einde van de 19e eeuw niet veel veranderd, hoewel er in de jaren dertig nog steeds solide, thermisch minder efficiënte muren werden gebouwd. Muren en plafonds waren de eerste doelgebieden met vloeren en ramen die later volgden. Tot 1994 kon je nog steeds een raam met enkel glas in een huis plaatsen (u-waarde 4,. Toen dubbele beglazing een vereiste werd, werd de norm gesteld op 3,1 (wat de dubbele beglazingsindustrie destijds kon bereiken).

In 2002 werden strengere voorschriften ingevoerd voor ramen voor zowel nieuwe woningen als voor vervangende ramen in bestaande woningen. Het verwarmen van een geïsoleerde ruimte kan het warm houden, maar (en mogelijk nog belangrijker) als het gebouw lekt, gaat de warmte verloren en daalt de efficiëntie. Om een vrij eenvoudig voorbeeld te nemen, moet de hoeveelheid isolerende quilt die in een dak moet worden geplaatst, worden verhoogd van 25 naar 50 mm. Voor bestaande gebouwen die niet zijn gebouwd met geïsoleerde holtes, kan een vezelig materiaal, polystyreenkorrels of soms polyurethaanschuim in de holte worden geïnstalleerd om warmteverlies te verminderen.

Metalen knipperen strekt zich meestal uit van de binnenmuur door de buitenmuur en een treiggat met een neerwaartse bocht laat het water weglopen. Zoals hieronder getoond, maakt Action Wall Ties gebruik van een reeks moderne spouwwandbanden die veel beter zijn dan traditionele wandbanden. De instabiliteit van de muur zal er uiteindelijk toe leiden dat de banden volledig corroderen, waardoor de muur opnieuw moet worden opgebouwd. Er is aangetoond dat, op basis van isolatie met ureumformaldehyde-schuim, besparingen van 20 tot 30 procent opleveren.

Ademhalingsprestaties; vroege spouwmuurgebouwen wisselen gemakkelijk vocht uit met de binnen- en buitenomgeving. De ervaring van meerdere jaren waarin talloze huizen zo geïsoleerd zijn, suggereert dat ze gelijk hebben, omdat er maar weinig gevallen van elke vorm van storing zijn. We waarderen, echter, dat voorschrift C9 dateert van vóór de isolatiedagen door de holte tussen het binnen- en buitenblad te vullen. Een functie van de holte is om water af te voeren via treurgaten aan de onderkant van het wandsysteem of boven ramen.

Ze zijn ontworpen om de structurele integriteit te herstellen en bieden een langdurige oplossing voor problemen met spouwwandbanden. Bij het bepalen of een muur een massieve of spouwconstructie is, moet u zich ervan bewust zijn dat de aanwezigheid van headers in het metselwerk (bakstenen gelegd met de kleinste zijde naar buiten gericht) niet altijd indicatief is voor massief metselwerk. spouwmuurisolatie helpt ook om convectie te voorkomen en kan een huis warm houden door ervoor te zorgen dat er minder warmte verloren gaat door muren; dit kan dus ook een kostenefficiëntere manier zijn om een huis te verwarmen.