Hoeveel warmte verliezen spouwmuren?

Spouwmuurisolatie is een thermische isolatiemethode die wordt gebruikt om warmteverlies door een spouwmuur te verminderen door de luchtruimte te vullen met een thermische isolator. Deze materialen (bijv. Afwisseling van gaszak en vast materiaal zorgen ervoor dat de warmte via vele interfaces moet worden overgedragen, waardoor de warmteoverdrachtscoëfficiënt snel afneemt. spouwmuurisolatie extractiemachines worden gebruikt om de isolatie te verwijderen, en ze zijn er in verschillende maten en uitvoeringen.

Spouwmuurisolatie is een soort muurisolatie die tussen de binnen- en buitenmuren van een huis wordt geplaatst. Besparingen in energieverbruik gebruikt voor verwarming tot 35% zijn mogelijk wanneer spouwmuurisolatie wordt toegevoegd aan een woning met bestaande plafondisolatie (uitgaande van hetzelfde verwarmingsniveau voor en na). Het installeren van spouwmuurisolatie in een weerbordmuur kan warmteverliezen tot 75% verminderen, hoewel het duurder kan zijn dan de andere soorten muren vanwege de extra moeilijkheid bij de installatie. Het zal je misschien verbazen te horen dat je tot 10% van de warmte van je huis kunt verliezen via de feestmuur tussen je huis en je buren.

Spouwmuurisolatie vertraagt de snelheid waarmee het ontsnapt, waardoor er zoveel mogelijk van zo lang mogelijk in uw huis blijft. Holtefeestmuren werden na ongeveer 1945 vrij wijdverbreid, gemotiveerd door het verminderen van lawaai van buren. Bouwvoorschriften vereisen echter niet echt een spouw, dus veel huizen van alle leeftijden hebben massieve feestmuren zonder spouw. Ongeveer 35% van de warmte zal ontsnappen via de muren en door openingen, in en rond ramen en deuren, en ongeveer 10% van de warmte zal door de vloer verdwijnen.

De meest voorkomende machine is de luchtisolatie extractiemachine met roterende trommelholte, die roterende trommels gebruikt om de isolatie en afzuiging te verbreken om deze uit de holte te verwijderen. Als vuistregel zullen eigendommen die vóór 1930 zijn gebouwd massieve muren hebben en alles wat daarna is gebouwd spouwmuren hebben. Sommige voorgevulde holtes vereisen soms extractie, dus het is ook een meerprijs om de holte opnieuw te vullen. Cellulose en andere losse vulmaterialen kunnen in zolders, afgewerkte muurholtes en moeilijk bereikbare plaatsen worden geblazen.

Spouwmuurisolatie houdt ook het interieur van uw muren warmer in de winter, waardoor condensatie- en schimmelproblemen vrijwel worden geëlimineerd. De retrofitstandaard voor holtemuurisolatie is een goede optie voor woningen die de energie-efficiëntie moeten verbeteren. Er zijn verschillende retrofitnormen voor spouwmuurisolatie, dus het is essentieel om er een te kiezen die aan uw behoeften voldoet.