Wat zijn 3 verschillende soorten isolatie voor woningbouw?

De meest voorkomende isolatiematerialen zijn glasvezel, cellulose en schuim. Huisisolatietypen omvatten elk van de bovengenoemde materialen in de vorm van losse vulling, batts, rollen, schuimplaat, spuitschuim en stralingsbarrières. Je hebt een professional nodig voor isolatie van spuitschuim, maar je kunt de meeste andere soorten woningisolatie maken voor extra besparingen. Betonvormen zijn iets veelzijdiger dan betonblokken, maar dezelfde kenmerken en beperkingen zijn van toepassing.

. Stijve vezelisolatie heeft een uitstekende brandwerendheid, waardoor het ideaal is voor constructies die anders brandgevoelig zouden kunnen zijn. Stijve vezelisolatie is geen vervanging voor brandblussers, sprinklers en andere veiligheidsmaatregelen. Voer een postcode van 5 cijfers in.

Voer een telefoonnummer van 10 cijfers in. Isolatie van harde schuimplaten dient verschillende doeleinden, waaronder structurele sterkte, thermische onderbreking, buitenmantel en dient als luchtbarrière naast het isoleren van uw huis. Soorten hardschuimplaatisolatie omvatten EPS (geëxpandeerd polystyreen), XPS (geëxtrudeerd polystyreen) en polyisocyanuraat. Het meest voorkomende type spuitschuimisolatie is spuitpolyurethaanschuim (SPF), dat wordt geleverd in vormen met hoge dichtheid (gesloten cellen) en lage dichtheid (open cel).

Beide typen hebben een thermische barrière nodig om enige bescherming te bieden tijdens een brand. De meest gebruikte thermische barrière is ½ inch gipsplaat. Spuitschuimisolatie wordt vaak gebruikt in zowel open als blootgestelde holtes in zowel nieuwbouw als retrofits. Op zolders wordt het meestal aangebracht op de onderkant van dakspanten.

Het is vooral geschikt voor het isoleren van bandbalken, omdat het afdicht en isoleert. Uw keuze van isolatiemateriaal hangt van deze factoren af. De vier meest voorkomende isolatietypen zijn spuitschuim, glasvezel, cellulose en minerale wol. Dit type isolatie werkt precies zoals het klinkt; het wordt in open ruimtes geblazen en aanbevolen voor gebruik op moeilijk bereikbare plaatsen zoals nieuwe muurholtes, bestaande muren en zoldervloeren en -muren.

Isolerende buitenkant van betonnen blokmuur plaatst massa in geconditioneerde ruimte, die de binnentemperaturen kan matigen. Als u waar voor uw geld wilt krijgen, zorg er dan voor dat u een topproduct kiest, zoals USA Premium Foam Insulation. Batt- en rolisolatie wordt soms geleverd met een bekleding van kraftpapier, vinyl of folie die fungeert als een extra luchtbarrière. Dit vermogen om te voldoen maakt losgevulde isolatie zeer geschikt voor retrofits en locaties waar het moeilijk zou zijn om andere soorten isolatie te installeren.

Om gespoten of ingeblazen soorten isolatie te evalueren, meet u de diepte van de isolatie en controleert u op gaten in de dekking. Veldstudies en computersimulaties hebben echter aangetoond dat kernvulling van welk type dan ook weinig brandstofbesparing oplevert, omdat warmte gemakkelijk door de vaste delen van de wanden wordt geleid. Betonblokwanden worden meestal geïsoleerd of gebouwd met isolerende betonblokken tijdens nieuwbouw of grote renovaties. ICF-systemen bestaan uit onderling verbonden schuimplaten of in elkaar grijpende isolatieblokken van schuim met holle kern.

Isolatie van betonblokken wordt meestal gecombineerd met hightech schuimparels, ingesloten lucht of gespecialiseerde cellen die het isolerend vermogen drastisch verhogen. De onderstaande tabel geeft een overzicht van de meeste beschikbare isolatiematerialen, hoe ze worden geïnstalleerd, waar ze doorgaans worden geïnstalleerd en hun voordelen. Opencellige schuimcellen zijn niet zo dicht en zijn gevuld met lucht, waardoor de isolatie een sponsachtige textuur krijgt. Het is effectiever om isolatie over het oppervlak van de blokken te installeren, hetzij aan de buitenkant of binnenkant van de funderingsmuren.

De gemakkelijkste hack om uw huis te isoleren zonder grote constructie is spuitschuim, een isolatie op chemische basis die bij u thuis wordt gemengd voordat deze wordt aangebracht met een speciale sproeier. Gebruik de onderstaande gids om te bepalen welk type isolatie de beste waarde biedt, helpt de energiekosten te verlagen en een milieuvriendelijke, efficiënte omgeving bij u thuis te creëren. De dekkingsgrafieken van de fabrikant specificeren de isolatiezakken die nodig zijn per vierkante voet dekkingsgebied; het maximale dekkingsgebied voor één zak isolatie; het minimumgewicht per vierkante voet van de geïnstalleerde isolatie; en de initiële en vaste dikte van de geïnstalleerde isolatie die nodig is om een specifieke R-waarde. .