Hebben huizen uit de jaren 40 spouwmuren?

De wijdverbreide acceptatie ervan als vrijwel standaard in de bouwsector vond plaats tijdens de bouwgieken van de jaren twintig, 30 en 40. In huizen die na de jaren dertig zijn gebouwd, zullen velen een holte hebben, een lege ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Als de holte meer dan 50 mm diep is, is het de moeite waard om deze te vullen met spouwmuurisolatie om de thermische efficiëntie van uw huis te verbeteren. De focus ligt meer op de muren van huizen gebouwd tussen rond de jaren dertig en midden jaren zeventig waar muren werden gebouwd zonder isolatie erin, wat resulteerde in de holte.

Mogelijk komt u in aanmerking voor een ECO-subsidie om spouwmuurisolatie te helpen financieren, maar deze regeling is alleen van toepassing op kwetsbare huishoudens of huishoudens met een laag inkomen. Een herbedrading van een huis moet 20 of meer jaar meegaan, soms wel 40 jaar, maar uiteindelijk zal de isolatie op de kabels kapot gaan en heb je een huisherbedrading nodig. Edwardiaanse huizen staan bekend om sierlijke decoratieve details, waaronder vloertegels, glas in lood, en hout, evenals grote kamers met hoge plafonds. Van het midden van de jaren veertig tot het midden van de jaren vijftig werden „geknipte headers vaak gebruikt in spouwmuurconstructie om het Engelse bondmetselwerkpatroon na te bootsen dat gebruikelijk was in massief metselwerk.

Als u extern isoleert, zorg er dan voor dat u zich niet in een beschermd gebied bevindt, kijk naar de details tussen de uwe en naburige huizen en kijk wat het beste werkt.