Vermindert isolatie warmteverlies?

Isolatie in uw huis biedt weerstand tegen warmtestroom en verlaagt uw verwarmings- en koelingskosten. Het goed isoleren van uw huis verlaagt niet alleen de verwarmings- en koelingskosten, maar verbetert ook het comfort. Er zijn veel eenvoudige maar effectieve manieren om uw huis te isoleren, wat het warmteverlies aanzienlijk kan verminderen en tegelijkertijd uw verwarmingskosten kan verlagen. Het gebruik van meer zolderisolatie kan warmteverlies verminderen door de beweging van lucht naar boven te verminderen.

De vezels van de isolatie kunnen ook voorkomen dat de ingesloten lucht circuleert en convectiestromen veroorzaakt. Het isoleren van uw huis is een van de beste manieren om uw energierekening te verlagen en uw huis warmer en comfortabeler te maken. Warme lucht kan in alle richtingen uit uw huis ontsnappen - inclusief het dak, de muren, de vloer, ramen en deuren - wat betekent dat veel van de energie waarvoor u betaalt, verloren kan gaan. Er zijn subsidies beschikbaar van sommige energieleveranciers in het kader van een regeling genaamd de Energy Company Obligation (ECO).

U moet aan bepaalde criteria voldoen om in aanmerking te komen en er is meer informatie beschikbaar op de websites van leveranciers. Isolatie vermindert de uitwisseling van warmte door een oppervlak zoals een muur, zolder, kanaal of dak. In een goed geïsoleerd huis ontsnapt er in de winter minder warme lucht uit het huis en in de zomer ontsnapt er minder koele lucht, waardoor de hoeveelheid energie die nodig is voor verwarming en koeling wordt verminderd (zie referenties. Het verbeteren van de isolatie in oudere constructies kan uw jaarlijkse verwarmings- en koelingsrekening met maximaal 20 procent verlagen (zie referenties.

Oké, op basis van de vele uitstekende antwoorden kan ik zeggen dat een fundamentele fout in mijn denken was dat de isolatie in wezen tijdelijk de thermische energie zou opslaan en deze gewoon langzamer zou uitdelen. De energie straalt niet rechtstreeks naar uw zolderisolatie, maar naar uw dakbedekking en omhulling en wordt vervolgens opnieuw uitgestraald in uw zolderlucht. De snelheid waarmee dit gebeurt, hangt af van de hoeveelheid isolatie op uw zolderverdieping en hoe luchtdicht uw huisplafond is. Naast het minimaliseren van warmteverlies, zal investeren in een efficiënte verwarmingsmethode ook uw energieverbruik verminderen.

Recente studies schatten dat er over het algemeen op zijn minst een break-even rendement op investering is met betrekking tot de waarde van uw huis na het installeren van glasvezelisolatie op zolder. Verschillende isolatiematerialen hebben een andere soortelijke warmte (zoek het op), wat de thermische diffusie beïnvloedt (kijk dat ook op), maar bij steady-state warmteflux doet de netto thermische massa (opslagcapaciteit) van de isolatie of andere materialen er niet echt toe. Kijk maar eens naar je dak op een ijzige ochtend en als je gebieden zonder vorst ziet, weet je dat er enkele luchtlekken of isolatiespleten zijn, omdat deze verschijnen als gebieden zonder vorst. Isolatie betekent het creëren van een barrière tussen het warme en het koude object die de warmteoverdracht vermindert door warmtestraling te reflecteren of thermische geleiding en convectie van het ene object naar het andere te verminderen.

Een ander type warmteoverdracht is geleiding, waarbij energie door een stof (meestal een vaste stof) van het ene deeltje naar het andere beweegt (in tegenstelling tot convectie waar het de verwarmde materie zelf is die beweegt). Of u nu op zoek bent naar quick wins in uw huis of een professional om isolatie te installeren, de onderstaande suggesties helpen u om een constante temperatuur in uw huis te handhaven. Denk nu aan de gatgrootte als het isolatieniveau (klein gaatje %3D hoge isolatie) en de droger als een airconditioner (gloeilamp %3D kleinere airconditioner die minder stroom verbruikt). Als u nog geen dak- of zolderisolatie heeft, bieden sommige energieleveranciers dit aan voor gratis dak- en zolderisolatie, dus het is de moeite waard om bij uw provider te controleren of uw huis in aanmerking komt, omdat dit u geld kan besparen op uw verwarmingsrekeningen.

U wilt isolatie installeren in de ruimte tussen en over de vloerbalken om de woonruimtes eronder te beschermen. Als u uw warmwatercilinder bijvoorbeeld monteert met een isolerende mantel, bespaart u £35 per jaar aan verwarmingskosten en 115 kg kooldioxide-uitstoot.