Kan spouwmuurisolatie worden verwijderd?

Afhankelijk van de grootte van uw woning, kan uw spouwmuurisolatie meestal binnen twee dagen worden verwijderd, bijvoorbeeld voor een halfvrijstaande woning met 3 slaapkamers. Hoewel spouwmuren een hoge mate van isolatie bieden, waardoor de energie-efficiëntie van een woning toeneemt, zijn er situaties waarin ze niet meer correct kunnen functioneren of problemen kunnen veroorzaken in uw gebouw. Het is mogelijk om een reeks spouwmuurisolatietypen te verwijderen, waaronder minerale vezels, geëxpandeerde polystyreenkorrels en polyurethaanschuim. U kunt ook ouder ureum-formaldehyde-schuim laten verwijderen.

Dit is een klus waarvoor professionele apparatuur nodig is. Als de isolatie in uw spouwmuur is beschadigd, moet deze worden verwijderd. Vooral in oudere huizen is de staat van spouwmuurisolatie vaak onvoldoende of lijkt het type isolatiemateriaal ernstig verouderd te zijn. Om vochtproblemen en energieverlies te voorkomen, is het misschien een goed idee om de oude isolatie te verwijderen en te laten vervangen door moderne isolatiematerialen.

Op deze pagina leest u meer over het verwijderen van spouwmuurisolatie. Het beschadigde isolatiemateriaal van de spouwmuur wordt zo onopvallend en schoon mogelijk verwijderd. Bovendien haastten installateurs zich veel isolatiewerkzaamheden voor spouwmuren die in de jaren 70 en 80 waren voltooid. Gerenommeerde spouwmuurisolatoren mogen niet in deze huizen worden geïnstalleerd, maar in gevallen dat ze dat wel hebben, moet u de isolatie mogelijk laten verwijderen.

Perslucht wordt in de holte geblazen terwijl een industrieel vacuüm de beschadigde isolatie van de onderkant van de muur opvangt door strategisch verwijderde stenen. De meeste spouwmuurisolatie kan worden verwijderd, maar het proces verschilt afhankelijk van het type isolatie. Het geluid van ratten en andere wezens in je muur is luider als de spouwmuurisolatie zelf niet meer bestaat. De holte tussen de buiten- en binnenmuren is gevuld met isolatiematerialen in spouwmuurisolatie.

Nieuwe isolatiematerialen met hogere isolatiewaarden zijn ontwikkeld; ze presteren veel beter op alle niveaus. Er zijn een paar redenen waarom u mogelijk de spouwmuurisolatie van een huis moet verwijderen; Als het huis of gebouw niet geschikt was voor spouwmuurisolatie, als de spouwmuurisolatie slecht was geïnstalleerd, in geval van brand of overstromingsschade, of als ureum-formaldehyde werd gebruikt. Als u de spouwmuurisolatie hebt verwijderd vanwege een slechte installatie of het gebruik van gevaarlijk ureum-formaldehyde-schuim, dan kunt u nieuwe spouwmuurisolatie in uw muren installeren. In het geval van losse isolatie wordt een gespecialiseerd vacuüm gebruikt om de isolatie door geboorde gaten te verwijderen.

Door middel van een endoscoop kan men een kijkje nemen in de holte zelf en het type isolatiemateriaal bepalen. Cavitech UK is een in Sussex gevestigd bedrijf dat isolatie, huisverbetering en energiebesparende oplossingen levert voor huiseigenaren en bedrijven in het hele VK. Regen kan de buitenmuur binnendringen, de spouw overbruggen via het isolatiemateriaal en vocht afvoeren naar binnenmuren, waardoor vocht ontstaat.