Wat is de meest milieuvriendelijke spouwmuurisolatie?

Een milieuvriendelijkere optie is Warmcel 500, die is gemaakt van 100% gerecycled krantenpapier. Glasvezel is een van de meer populaire ietwat milieuvriendelijke isolatie-alternatieven voor schuimisolatie. Het biedt een R-waarde van ongeveer 2,2 tot 3,8 per inch, afhankelijk van de constructie, en bevat ongeveer 20% gerecyclede inhoud. De LaFleurs ontdekten wat andere huiseigenaren nu leren - dat de kleur van woningisolatie niet alleen roze is.

Het is ook groen, zoals in milieuvriendelijk. Of de isolatie nu is gemaakt van versnipperd denim, hennep of schapenwol, alternatieve isolatie kan niet alleen huiseigenaren geld besparen, maar ook het milieu helpen. Een ander populair isolatiemateriaal is cellulose. Cellulose-isolatie is bijzonder populair omdat het een van de meest kosteneffectieve isolaties op de markt is.

Het is ook een milieuvriendelijke optie. Terwijl verschillende vormen van cellulose-isolatie al jaren bestaan, verwijst moderne cellulose-isolatie over het algemeen naar een product dat is gemaakt van gerecyclede kranten. Natuurlijke, formaldehyde-vrije materialen maken milieuvriendelijke isolatieproducten de beste keuze voor een groen en gezond huis. In tegenstelling tot glasvezel zijn isolatiematerialen zoals wol en katoen veilig te hanteren en veroorzaken ze geen irritatie van de huid of luchtwegen.

En als u kiest voor isolatie met gerecyclede materialen, verkleint u uw ecologische voetafdruk, aangezien u investeert in een product dat gebruik maakt van inhoud die anders naar een stortplaats zou worden gestuurd. Een spouwmuur bestaat uit twee wanden met een opening ertussen - de buitenmuur is meestal gemaakt van baksteen, de binnenste laag van baksteen of betonblok. Eco-isolatie vermindert uw behoefte aan verwarming als het koud is en helpt uw huis koeler te houden bij warm weer. Maar waar de volgende situaties van toepassing zijn en waar geen corrigerende maatregelen nodig zijn, mag spouwmuurisolatie niet worden geïnstalleerd.

Voor veel plaatsen in Canada en het noorden van de Verenigde Staten vereist een energiezuinige woning muurisolatie met ten minste een R-32-classificatie en op sommige plaatsen dichter bij een R-60-classificatie. Als uw huis na de jaren dertig is gebouwd, is de kans groot dat de buitenmuren zijn gemaakt van twee 'huiden' met een kleine opening ertussen. Houten huizen, waaronder veel kleine huisjes en herdershutten, hebben muurisolatie nodig om de ruimte tussen de houten noppenmuren in te nemen. Laten we eens kijken wat milieuvriendelijke isolatie is, de volledige voordelen van het gebruik ervan en de 8 beste soorten eco-isolatie die u in uw huis zou moeten gebruiken.

Meestal vind je een gelijkmatig patroon op een spouwmuur, met alle stenen in de lengte gelegd, terwijl een massieve muur een afwisselend patroon heeft, met enkele stenen over de muur gelegd (zodat je de kleinere uiteinden van buitenaf kunt zien). Defecten, zoals scheuren of reeds bestaande vochtproblemen, kunnen gemakkelijk worden opgemerkt door een bekwame beoordelaar en kunnen meestal worden verholpen, wat betekent dat de muren kunnen worden geïsoleerd en vochtproblemen kunnen worden vermeden. Als de stenen van je muren alleen hun lange zijden laten zien (zoals op deze foto), heeft je huis spouwmuren; als ze een afwisselend lang-kort-lang-kort patroon vertonen (zoals op deze foto) dan heeft je huis stevige muren. Deze isolatie is gemaakt van gerecycled krantenpapier en andere soorten papier die anders op een stortplaats zouden zijn afgebroken, waardoor schadelijke broeikasgassen vrijkwamen.

In plaats van naar de stortplaats te gaan, worden deze stukjes materiaal gerecycled tot een gezonde, milieuvriendelijke isolatie die steeds populairder wordt. En omdat lucht in allerlei richtingen kan bewegen, is isolatie nodig in daken, plafonds, muren en vloeren om te voorkomen dat lucht binnendringt en weggaat. De installateur boort kleine gaten, met tussenpozen van ongeveer 1 meter, in de buitenmuur van uw huis. In de meeste gevallen kunnen spouwwanden worden gevuld door eenvoudig isolatiemateriaal van buitenaf in de holte te injecteren.