Kan spouwmuurisolatie worden vernieuwd?

Er is geen reden dat het zou moeten afbreken en in iets anders zou worden afgebroken, maar als er wijzigingen aan het gebouw worden aangebracht en de spouwmuurisolatie uit de holte mag komen, moet het worden bijgevuld en moet een deel ervan worden vervangen. Glasvezelisolatie is een populaire keuze omdat het zowel effectief als kosteneffectief is. Tenzij het beschadigd is, kan het in de meeste huizen 80 tot 100 jaar meegaan voordat het moet worden vervangen. Isolatie kan echter na 15 tot 20 jaar beginnen te vallen van glasvezelbatts, dus als uw isolatie ruim tien jaar geleden in batts is geïnstalleerd, is het misschien tijd voor een inspectie of een energie-audit voor thuis.

Vooral in oudere huizen is de staat van spouwmuurisolatie vaak onvoldoende of lijkt het type isolatiemateriaal ernstig verouderd te zijn. Om vochtproblemen en energieverlies te voorkomen, is het misschien een goed idee om de oude isolatie te verwijderen en te laten vervangen door moderne isolatiematerialen. Op deze pagina leest u meer over het verwijderen van spouwmuurisolatie. Omdat spouwwanden weerbestendig moeten zijn, mogen luchtstenen niet worden gebruikt in een spouwwandsysteem.

Isolatie voor holtevulling betekent dat je geen leegte meer in de holte hebt om te voorkomen dat vocht naar het binnenblad van de muur komt. Op deze manier is het mogelijk om een duidelijk beeld te krijgen van de isolatie en de plaatsen waar deze wordt verstoord. Als de holte bijvoorbeeld erg klein of vervuild is, is isolatie met polyurethaanschuim over het algemeen de beste keuze. De omvang van vochtgerelateerde problemen in verband met spouwmuurisolatie is zo ernstig dat een parlementslid oproept tot een onafhankelijk onderzoek om de bescherming van huishoudens te verbeteren.

Cellulose-isolatie is milieuvriendelijk en effectiever in het blokkeren van lucht dan sommige andere soorten isolatie. De installateur boort een klein gaatje in uw buitenmuur om te zien of uw muren hol of gevuld zijn. Spouwwanden kunnen worden geïsoleerd door isolatie van buitenaf in de holte te injecteren via boorgaten in de buitenmuren. Als spouwmuurisolatie schade aan uw eigendom heeft veroorzaakt of als uw gezondheid is aangetast door vocht en schimmel als gevolg van een onvoldoende spouwmuurisolatie, kunt u heel goed in aanmerking komen voor een spouwmuurcompensatie.

Meer dan zes miljoen hiervan werden gedaan in het kader van de Cavity Insulation Guarantee Agency (CIGA) -regeling, die een garantie van 25 jaar voor het werk bood. De gaten worden met regelmatige tussenpozen in de muur geboord en nadien in bijpassende mortel gepatcht. De meeste spouwmuurisolatie is volkomen veilig, maar het hangt af van het gebruikte materiaal en de kwaliteit van de afwerking. Puin kan ook de holte worden overbrugd, terwijl openingen in de isolatie koude plekken creëren met verhoogde condensatie binnenin.

Dit is een zeer ongewenste situatie omdat koudebruggen vocht- en schimmelvlekken op de binnenmuur kunnen veroorzaken.