Wanneer werd spouwmuurisolatie geïntroduceerd?

Aanvankelijk waren de spouwbreedtes smal en werden ze voornamelijk geïmplementeerd om de doorgang van vocht naar het interieur van het gebouw te verminderen. De introductie van isolatie in de holte werd standaard in de jaren zeventig en verplicht in de jaren negentig. spouwmuurconstructie heeft de massieve wandconstructie in het Verenigd Koninkrijk bijna volledig vervangen. Het evolueerde in de laatste jaren van de negentiende eeuw en werd begin 1900 gebruikelijk in woningen in Noord- en West-Groot-Brittannië.

Als je huis na 1920 is gebouwd, is de kans groot dat het een spouwmuurconstructie is. Dus als u op zoek bent naar woningisolatie, misschien met het idee om de jouwe te upgraden, is dit wat u moet weten. Er is enige vraag over of het juist is om isolatie in een muur te plaatsen die er nooit speciaal voor is gebouwd, maar de voordelen overtreffen naar mijn mening de minpunten, zolang je ook voldoende ventilatie hebt. In dit geval moet u andere opties overwegen om de thermische efficiëntie van uw huis te verhogen, bijvoorbeeld loft-, externe of vloerisolatie.

Vanuit structureel perspectief maakt dit de muur kwetsbaar voor verticale en windbelastingen, vooral in het geval van grote gevel- en niet-teruggekeerde muren. Bij het bepalen of een muur een massieve of spouwconstructie is, moet u zich ervan bewust zijn dat de aanwezigheid van headers in het metselwerk (bakstenen gelegd met de kleinste zijde naar buiten gericht) niet altijd indicatief is voor massief metselwerk. Ze zijn ontworpen om de structurele integriteit te herstellen en bieden een langdurige oplossing voor problemen met spouwwandbanden. Als de symptomen worden herkend voordat de verslechtering te ver is gevorderd, kunnen de wanden opnieuw worden gestabiliseerd in plaats van opnieuw te moeten worden opgebouwd.

Nadat de isolatie is geïnjecteerd, wordt het gat bedekt met mortel die past bij de bestaande muren. In mijn eigen huis had ik gegalvaniseerde stalen wandbanden, waardoor het veel beter bestand is tegen corrosie, dus vormde het geen probleem toen spouwmuurisolatie werd geïnstalleerd. Op basis van hun jarenlange ervaring selecteert AWT voor elk project de meest geschikte corrigerende wandbinderstijl. De galerij hierboven toont het typische buitenblad (het externe metselwerk) van een spouwmuur en het soort schade dat vaak wordt geassocieerd met falende spouwmuurbanden.

Om te beginnen worden rond elke 60 cm gaten, ook wel mortelgaten genoemd, in de stenen geboord, wordt een spuitmond in het gat gestoken en hierdoor komt isolatiemateriaal de muur binnen. Inwendig isoleren zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot verlies van vloeroppervlak omdat muren binnenin worden bekleed met lambrisering, waardoor het aantal vierkante meters van de interne lay-out enigszins wordt verminderd. Als de holte meer dan 50 mm diep is, is het de moeite waard om deze te vullen met spouwmuurisolatie om de thermische efficiëntie van uw huis te verbeteren. Dit zal uitzetten tot meerdere keren de dikte van het metaal waaruit het is voortgekomen, vaak door het buitenste blad van het metselwerk breken (soms splijten de bedvoegen) en veroorzaakt het optillen of buigen van de wanden en schade aan interne afwerkingen.

Zoals hieronder getoond, maakt Action Wall Ties gebruik van een reeks moderne spouwwandbanden die veel beter zijn dan traditionele wandbanden. Mogelijk komt u in aanmerking voor een ECO-subsidie om spouwmuurisolatie te helpen financieren, maar deze regeling is alleen van toepassing op kwetsbare huishoudens of huishoudens met een laag inkomen.