Hoe krijg je spouwmuurisolatie?

Veel spouwwanden kunnen worden geïsoleerd door isolatiemateriaal van buitenaf in de holte te injecteren. Een gespecialiseerd bedrijf boort gaten in de buitenmuren. Een gespecialiseerd bedrijf boort gaten in de buitenmuren, injecteert isolatie door de gaten en verzegelt ze vervolgens met cement. Het isolatiemateriaal bestaat meestal uit minerale wol of polystyreenkorrels, maar in plaats daarvan kan soms polyurethaanschuim worden gebruikt.

Losgevulde cellulose-isolatie begint als papier en wordt omgezet in isolatie die muurholtes vult. Het belangrijkste ingrediënt dat dit werkt, is boorzuur. Spouwwanden kunnen worden geïsoleerd door isolatie van buitenaf in de holte te injecteren via boorgaten in de buitenmuren. Isolatie is meestal minerale wol of polystyreenkorrels of polyurethaanschuim.

Toch is de verwijderen-en-herinstall-methode, ondanks alle kosten en moeite die ermee gemoeid zijn, eenvoudig, duidelijk en kan u de beste zekerheid geven dat alle vacatures in uw muren worden vervuld. Als je alleen de lange kant van de steen ziet ('brancardbinding' in baksteentaalgebruik), heeft het pand waarschijnlijk spouwmuren. Een gebrek aan muurisolatie betekent een overbelast verwarmings- of koelsysteem dat ijverig warme of koude lucht blaast, maar met een huisenvelop die niet meewerkt. Sommige spouwmuren - bijvoorbeeld die welke regelmatig worden blootgesteld aan door de wind aangedreven regen - zijn niet geschikt voor isolatie van spouwmuren.

De holte is er om te voorkomen dat regenwater door de buitenmuur naar de binnenkant van het pand dringt. Ingeblazen cellulose wordt in de wandholten geïnjecteerd door een reeks gaten die in de binnen- of buitenkant van de wanden worden geboord. spouwmuurisolatie is een van de beste en meest betaalbare manieren om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren. Nieuwbouweigenschappen hebben vaak stijve isolatieplaten die in de muurholtes zijn aangebracht als onderdeel van het bouwproces.

Als uw huis spouwmuren heeft, hebben de stenen meestal een gelijkmatig patroon met alle stenen in de lengte gelegd. Als uw huis smalle of ongelijke holtes heeft, zich op een blootgestelde locatie bevindt of er een risico op overstroming bestaat, is het misschien mogelijk om de holte te vullen met polyurethaanschuim. Als u hen vraagt om de isolatie te verwijderen, moet u een specialist in het verwijderen van spouwmuurisolatie inschakelen die is geaccrediteerd met een spouwmuurisolatieschema zoals CIGA of BBA. De garantie van CIGA geldt voor 25 jaar en dekt problemen die worden veroorzaakt door de foutieve of onjuiste installatie van spouwmuurisolatie.

Hoewel niet-geïsoleerde muren nooit gunstig zijn vanuit een milieuvriendelijk oogpunt, kunnen ze soms financieel logischer zijn dan wanneer uw enige oplossing is om alle gipsplaat te verwijderen, te isoleren, gipsplaat te installeren en opnieuw te schilderen. Financieringsopties voor verbeteringen in de energie-efficiëntie, zoals spouwmuurisolatie, zijn mogelijk voor u beschikbaar.