Welke spouwmuurisolatie is het beste voor nieuwbouw?

In de meeste klimaten bespaart u geld en energie wanneer u een nieuw huis of aanvulling bouwt als u een combinatie van spouwisolatie en geïsoleerde omhulling installeert. Verminder lekken van buitenmuren door de voegen van buitenmantel af te plakken en buitenmuren te breeuwen en af te dichten. Gebruik tapes en lijmen die zijn ontworpen voor deze toepassing, omdat ze vele jaren meegaan en bijna onmogelijk te vervangen zijn. Holtevezel- of cellulose-isolatie kan worden geïnstalleerd op niveaus tot R-15 in een muur van 2 inch x 4 inch en tot R-21 in een muur van 2 inch x 6 inch.

R-waarden kunnen hoger zijn voor schuimisolatie en andere geavanceerde isolatiesystemen. Schuimisolatie, meestal gemaakt van polyurethaan, wordt geprezen als de beste thermische spouwmuurisolatie. Het installeren ervan kan echter lastig zijn. Het is dus belangrijk om een professional in te schakelen om het te laten werken.

Schuim biedt de beste thermische spouwmuurisolatie, maar de installatie is lastig en heeft deskundige aandacht nodig, en het is bekend dat sommige schuimen op de lange termijn degraderen. Als u een professional kiest om u te ondersteunen, moeten ze controleren of de muren geschikt zijn om te isoleren - vrij van vocht en andere problemen die onderweg problemen kunnen veroorzaken. Met andere woorden, uw muren en dak en, in mindere mate, vloer moeten worden ontworpen om het grotere volume isolatie op te vangen. Het schuim is wit (dus helderder dan verduisterende of vochtige isolatiepanelen) en veilig om aan te raken (dus hoeft een kamer niet buiten werking te worden gesteld).

Ter vergelijking: de optie voor dunne voegen vormt dichter bij 1% van het wandoppervlak, wat een meer geïsoleerd en luchtdicht systeem betekent. Maar zelfs in deze gebieden zijn er veel verschillende soorten muur- en dakconstructies en deze hebben allemaal verschillende vereisten als het gaat om het achteraf aanbrengen van de beste isolatie voor woningen. Bij het achteraf inbouwen zullen er bepaalde isolatietypen zijn die u gewoon niet kunt gebruiken, zoals massieve isolatieplaten zoals polystyreenplaten of PIR-platen met folierug enz. Glasvezelisolatie is al 50 jaar de beste keuze voor isolatie, maar met modernere materialen nu beschikbaar, slim huiseigenaren beginnen in te zien dat spuitschuim op lange termijn een betere prijs-kwaliteitverhouding biedt.

De British Board of Agrement (BBA) certificeert LogicFoam als een betrouwbare isolatieoptie voor nieuwe woningen en beveelt het installatieteam dat gespecialiseerd is in de montage ervan ten zeerste aan. Deze methode is een slimme manier om de totale wanddikte te verminderen, wat betekent dat u de funderingsbreedte mogelijk kunt verkleinen tot 450 mm. Een dichtere, sterkere vorm van polystyreen, het belangrijkste verkoopargument is de weerstand tegen het binnendringen van water, waardoor het populair is voor het isoleren van funderingen. Een andere manier om te controleren of u een spouw of massieve muur heeft, is door de buitenmuren te meten vanaf een raam of deur.

Het Denby Dale huis, het eerste traditioneel gebouwde Passivhaus van Groot-Brittannië, had een holte van 300 mm breed nodig om aan de vereiste hoeveelheid Rockwool-isolatie te voldoen. Het is kosteneffectiever om isolatie toe te voegen tijdens de bouw dan om deze achteraf in te bouwen nadat het huis klaar is. Een van de meest effectieve methoden is om de isolatie extern aan te brengen en het huis te omsluiten in een allesomvattend 'thee-gezellig' zodat eventuele gaten of tekortkomingen gemakkelijk te herkennen zijn. Denk aan producten die zowel isolatie als structurele ondersteuning bieden, zoals structurele geïsoleerde panelen (SIP's) en metselwerkproducten zoals isolerende betonvormen.