Is het de moeite waard om spouwmuurisolatie

Verwijderen van spouwmuurisolatie is vereist wanneer de eerder gebruikte isolatie niet langer effectief is. Door spouwmuurisolatie te verwijderen, kunt u ruimte maken voor effectievere isolatie, wat u op zijn beurt geld kan besparen, het energieverbruik kan verminderen en eventueel vocht kan verwijderen. Het verwijderen van isolatieschuim zoals UF-schuim en PUR is moeilijker dan het verwijderen van losse isolatie, maar het is zeker niet onmogelijk. Er zijn speciale technieken om het oude isolatiemateriaal te verpulveren met een schuurmiddel.

Daarna kan het materiaal uit de holte worden gezogen. Als u de spouwmuurisolatie hebt verwijderd vanwege een slechte installatie of het gebruik van gevaarlijk ureum-formaldehyde-schuim, dan kunt u nieuwe spouwmuurisolatie in uw muren installeren. U vindt mijn naam op het witboek van de regering over beste praktijken voor massieve muurisolatie, De oplossing is om elk huis afzonderlijk te bekijken, inderdaad. Evenzo zijn huizen met beschadigde buitenmuren of muren die ongelijk zijn niet geschikt voor spouwmuurisolatie en moet deze mogelijk worden verwijderd als er schade is opgetreden.

Als u achteraf spouwmuurisolatie hebt, moet het water door de niet-absorberende isolatiekogels naar beneden lopen en naar beneden. Dit bericht verwijst alleen naar retrofit spouwmuurisolatie op oude gebouwen zoals de onze die meer dan 100 jaar oud was. Als het nat en winderig is, geeft de blootstelling aan regen de holte mogelijk niet de tijd om te drogen en daarom kan het vocht naar de binnenmuur en in uw huis worden overgebracht. Naarmate de isolatie kapot gaat, isoleert deze ook niet langer het bovenste gedeelte van de spouwmuur, waardoor overtollig warmteverlies ontstaat.

Zodra uw isolatiemateriaal voor spouwmuren is verwijderd, hangen uw keuzes voor wat u vervolgens moet doen af van waarom u het hebt verwijderd. Hiermee kunt u zien of de isolatie gelijkmatig over de muur is verdeeld en kunt u op zijn minst bepalen of u openingen heeft die moeten worden opgevuld om thermische overbruggingsproblemen te voorkomen. Er zijn echter gevallen waarin huishoudens vereisen dat de spouwmuurisolatie wordt verwijderd, omdat deze als defect wordt beschouwd. Ik denk dat het idee van spouwmuuridee goed is, ik denk gewoon niet dat het zich in het stadium bevindt waarin het geschikt is voor de meeste huizen - nog niet.

Vooral in oudere huizen is de staat van spouwmuurisolatie vaak onvoldoende of lijkt het type isolatiemateriaal ernstig verouderd te zijn. Naast installaties met ongeschikte eigenschappen, zijn er gevallen waarin de installatie van spouwwandvullers zoals polystyreenkorrels slecht is uitgevoerd, wat resulteert in een ongelijke of gecompromitteerde spouwmuur en leidt tot vochtproblemen en koude plekken. Dat lijkt een oplossing te bieden, voor alle problemen die de andere soorten spouwmuurisolatie ondervinden.