Is spouwmuurisolatie noodzakelijk?

Als u achteraf spouwmuurisolatie hebt, moet het water door de niet-absorberende isolatiekogels naar beneden lopen en naar beneden. Als er water in de opening komt, loopt het langs de buitenste laag van je metselwerk en droogt het uit (daarom zijn luchtstenen belangrijk). De holte is er niet altijd in geslaagd vocht buiten te houden en de koude lucht in de holte heeft het moeilijker gemaakt om huizen warm te houden. Lucht is eigenlijk best goed in isoleren, omdat ruimte gevuld met lucht thermische overbrugging voorkomt.

In spouwmuren zijn de enige beschikbare koudebruggen de metalen banden of bakstenen banden die de twee wanden met elkaar verbinden. Als de holte goed is afgesloten, dient de lucht als thermische isolatie die warmteverlies of -winst voorkomt. In andere gevallen kunnen ontwerpers vragen om een spouwmuur specifiek voor de mogelijkheid om isolatie tussen de twee bladeren toe te voegen. Op zichzelf levert een spouwwand de helft van de warmtestroomsnelheid van een massieve muur.

Het toevoegen van moderne isolatiematerialen tussen die bladeren kan alleen maar bijdragen aan het comfort, waardoor dit type muur beter geschikt is voor koudere klimaten dan massieve gemetselde muren. Ongeveer een derde van alle warmte die verloren gaat in een niet-geïsoleerd huis ontsnapt door de muren. Door spouwwanden goed te isoleren, bespaart u energie en bespaart u kosten op uw verwarmingsrekening. Als uw huis smalle of ongelijke holtes heeft, zich op een blootgestelde locatie bevindt of er een risico op overstroming bestaat, is het misschien mogelijk om de holte te vullen met polyurethaanschuim.

Ik heb het gevoel dat voor iedereen die ik de afgelopen jaren heb bezocht voor een ketelvervanging met externe isolatie, nogal wat nog nooit hun oude ketel had gebruikt, sommigen hadden geen idee waar het was, ik wed dat ze dat nu doen nadat ze ook geïsoleerd zijn. Als u na het plaatsen van spouwmuurisolatie problemen opmerkt met uw muren, zoals vocht en schimmel, moet u eerst het bedrijf bellen dat de installatie heeft uitgevoerd. En er is één schokkende horrording dat ik de afgelopen maanden met angst heb waargenomen - iedereen lijkt spouwmuurisolatie in zijn huizen te laten pompen. Ik heb mijn holte laten vullen bovenop de isolatieplaten die in 2000 op de eerste bouw werden geïnstalleerd.

Ik ben het ermee eens dat spouwmuur verstandig kan zijn in de juiste huizen en als deze correct is geïnstalleerd, maar momenteel lijkt er geen echte regelgeving te zijn en installateurs lijken te doen wat ze willen waar ze willen zonder de nodige controles of voorbereidingswerk. Dit maakt spouwwanden een haalbare oplossing voor vochtige ruimtes waar massieve muren vocht zouden afvoeren en naar de ruimte zouden overbrengen. Deze kunnen worden gebruikt voor de kosten van het installeren van alles, van isolatie tot warmtepompen tot thermische zonne-energie. Noch uw installateur, noch een garantieverlener zal ermee instemmen herstelwerkzaamheden uit te voeren of te betalen als zij vaststellen dat de problemen niet werden veroorzaakt door onjuiste isolatie, slecht vakmanschap of slechte materialen.

In werkelijkheid dienen deze spouwwanden (de gebruikelijke term voor dit type muur met een opening) enkele zeer belangrijke doelen. Ongeveer een derde van het warmteverlies van de meeste huizen vindt plaats via de muren, dus spouwisolatie kan u tot £160 per jaar aan verwarmingsrekeningen besparen1.Het mortuariumeffect werd onlangs genoemd door inwoners van enkele massieve muurhuizen op het zuiden in Plymouth die EWI hadden ontvangen, de meesten zouden het laten verwijderen als dat zo was mogelijk. De volgende stap om de verschillende voordelen van spouwisolatie te begrijpen, is door wat specifieker te worden en te kijken naar elk van de belangrijkste soorten isolatie die worden gebruikt bij het volledig vullen van holtes in het VK en te zien wat hun individuele voor- en nadelen zijn. Over het algemeen hebben huizen die vanaf de jaren negentig zijn gebouwd muurisolatie om de warmte binnen te houden, maar als uw huis ouder is dan dat, heeft het misschien helemaal geen muurisolatie.