Waarom heb je spouwmuurisolatie nodig?

Spouwmuurisolatie wordt gebruikt om warmteverlies door een spouwmuur te verminderen door de luchtruimte te vullen met materiaal dat de warmteoverdracht remt. Dit immobiliseert de lucht in de holte (lucht is nog steeds de eigenlijke isolator), waardoor convectie wordt voorkomen en de kosten voor ruimteverwarming aanzienlijk kunnen worden verlaagd. Het meest voor de hand liggende voordeel van spouwmuurisolatie op uw terrein is de vermindering van extreme temperaturen in uw ruimte. Dit betekent dat in de zomer uw huis koeler blijft en in de winter warmer blijft, dan zonder de Cavity Wall Isolation.

Dit resulteert niet alleen in een comfortabel klimaat het hele jaar door thuis, maar het resulteert ook in een beter algemeen comfort voor de mensen die er wonen. Lucht is eigenlijk best goed in isoleren, omdat ruimte gevuld met lucht thermische overbrugging voorkomt. In spouwmuren zijn de enige beschikbare koudebruggen de metalen banden of bakstenen banden die de twee wanden met elkaar verbinden. Als de holte goed is afgesloten, dient de lucht als thermische isolatie die warmteverlies of -winst voorkomt.

In andere gevallen kunnen ontwerpers vragen om een spouwmuur specifiek voor de mogelijkheid om isolatie tussen de twee bladeren toe te voegen. Op zichzelf levert een spouwwand de helft van de warmtestroomsnelheid van een massieve muur. Het toevoegen van moderne isolatiematerialen tussen die bladeren kan alleen maar bijdragen aan het comfort, waardoor dit type muur beter geschikt is voor koudere klimaten dan massieve gemetselde muren. Veel mensen, waaronder sommige bouwprofessionals, zijn van mening dat muurholtes nooit mogen worden opgevuld en dat isolerende spouwmuren onvermijdelijk zullen leiden tot vochtige overbrugging.

Als al het metselwerk in uw huis is gemaakt of bekleed zodat u geen echte stenen kunt zien, kunt u misschien zien aan de dikte van de buitenmuren. Als het nat en winderig is, geeft de blootstelling aan regen de holte mogelijk niet de tijd om te drogen en daarom kan het vocht naar de binnenmuur en in uw huis worden overgebracht. Hiermee kunt u zien of de isolatie gelijkmatig over de muur is verdeeld en kunt u op zijn minst bepalen of u openingen heeft die moeten worden opgevuld om thermische overbruggingsproblemen te voorkomen. Als u al spouwmuurisolatie heeft en u zich zorgen maakt dat er een probleem mee is, kunt u contact opnemen met CIGA om te controleren of uw garantie nog steeds van kracht is.

Ongeveer een derde van het warmteverlies van de meeste huizen vindt plaats via de muren, dus spouwisolatie kan u tot £160 per jaar aan verwarmingsrekeningen besparen1.Kralen en korrels zijn ook populair, omdat ze zeer efficiënt warmte vasthouden en spleetvrije muurisolatie creëren. Het is net als de minerale 'quilt' isolatie die in lofts wordt gebruikt, maar opgesplitst in kleine plukjes zodat het in de muren kan worden geblazen. Idealiter wanneer een isolatie is geïnstalleerd, extern, intern of spouw, moeten de wanden worden gemodelleerd met behulp van de juiste hygrothermische simulatie om te zien hoe vocht door muren reist,. De garantie van CIGA geldt voor 25 jaar en dekt problemen die worden veroorzaakt door de foutieve of onjuiste installatie van spouwmuurisolatie.

Dat lijkt een oplossing te bieden, voor alle problemen die de andere soorten spouwmuurisolatie ondervinden. Financieringsopties voor verbeteringen in de energie-efficiëntie, zoals spouwmuurisolatie, zijn mogelijk voor u beschikbaar. Zelfs in structuren met houten frames waar houten vloeren en wanden bestaan, kan een secundair binnenblad extra structuur, ondersteuning en isolatie bieden. In werkelijkheid dienen deze spouwwanden (de gebruikelijke term voor dit type muur met een opening) enkele zeer belangrijke doelen.

Schuim biedt de beste thermische spouwmuurisolatie, maar de installatie is lastig en heeft deskundige aandacht nodig, en het is bekend dat sommige schuimen op de lange termijn degraderen.